Legendarische componist verzorgt soundtrack voor nieuwe Kore-eda Hirokazu-film

Legendarische componist verzorgt soundtrack voor nieuwe Kore-eda Hirokazu-film

Nieuwe film van Kore-eda Hirokazu is nu al Cannes-favoriet

Het zijn drukke dagen voor de Japanse cineast Kore-eda Hirokazu die internationaal doorbrak met Shoplifters en van wie onlangs nog Broker in de bioscoop verscheen.

De regisseur heeft nu al een nieuwe film klaar en wist de iconische componist Ryuichi Sakamoto te strikken voor de soundtrack.

Sakamoto
Ryuichi Sakamoto is een echte legende in de muziekwereld die bekend is als lid van de Japanse synthesizer-rockgroep Yellow Magic Orchestra en een belangrijke voorloper was van acid house en technomuziek aan het eind van de jaren tachtig.


David Bowie
Nadien werkte Sakamoto aan soundtracks waaronder de Oscar-favoriet The Last Emperor en was hij in 1983 te zien als acteur naast David Bowie in de film Merry Christmas, Mr. Lawrence van de Japanse filmregisseur Nagisa Oshima.


Cannes
Sakamoto zal nu de muziek componeren van Monster, de nieuwe film van Kore-eda Hirokazu waarbij de hoofdrollen verdeeld worden onder Ando Sakura die we kennen uit Shoplifters en Nagayama Eita.

De film zal aankomende juni een release krijgen en is nu al een favoriet voor de selectie op het festival van Cannes in mei.

NieuwsFilm

meest populair