Is 'The Menu' gebaseerd op een echt restaurant?

Is 'The Menu' gebaseerd op een echt restaurant?

De schrijver is zelf ook niet groot fan van fine dining

Eind 2022 kwam thriller film 'The Menu' in de bioscopen. Een film over een fine dining experience dat steeds gewelddadiger wordt. Toch vertellen de schrijvers ze hun inspiratie wel degelijk van een echt restaurant haalde.

Schrijver Will Tracey vertelt hoe hij zijn inspiratie haalde van een restaurant op een Noors eiland. Het vertellen van een verhaal door middel van gerechten gaf hem een claustrofobisch gevoel.

"Er is iets meedogenloos aan al dit soort menu's. Je kan niet weg en je wordt eigenlijk gevangen gehouden door een verhaal wat uren duurt om te vertellen."

De schrijvers hebben een verschillende mening
Volgens de schrijvers was hun verschil in mening het gene wat zorgde voor een goede dynamiek. Tracy gaf aan dat hij zich een echt 'foodie' voelt, omdat hij altijd kookt en zijn vakanties op basis van eten kiest.

De andere schrijver Seth Reiss geniet er juist van om naar zulke restaurants gegaan en van die mooi opgemaakte kleine gerechtjes te krijgen. "Het doel van de chef en staf in een restaurant is om de klant tevreden te krijgen. Een impuls van de mens is om daar tevreden op te reageren."

'The Menu' is nu te zien op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair