Prime Video pakt uit met prachtige animatiefilm uit eigen land 'Knor'

Prime Video pakt uit met prachtige animatiefilm uit eigen land 'Knor'

Een schitterende film van regisseur Mascha Halberstad die je absoluut gezien moet hebben.

Prime Video heeft vandaag een prachtige topfilm uit eigen land aan zijn catalogus toegevoegd: Knor. In deze animatieprent van regisseur Mascha Halberstad moet een meisje haar varkentje beschermen tegen de kwade plannen van haar opa.

Knor is de eerste lange stop-motionfilm van Halberstad. Eerder maakte zij al kortere films als Munya in Mij. De film kreeg vorig jaar een hoop positieve recensies.

Prijzen
Officieel is Knor ook nog in de race voor de Oscar voor beste lange animatiefilm, maar volgens de voorspellingen van diverse bekende filmsites als Variety maakt hij helaas geen kans om daadwerkelijk genomineerd te worden.

Dat doet natuurlijk niets af aan het succes van Knor. Eerder won de film drie Gouden Kalveren in eigen land. Daarnaast ontvingen de makers deze week een Gouden Film Award omdat 100.000 mensen de film in de bioscoop hebben gezien.


Knor (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mascha Halberstad | Cast: Hiba Ghafry, Alex Klaasen, Johnny Kraaijkamp, e.a. | FilmTotaal-recensie
Als de negenjarige Babs van haar opa Tuitjes varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor. Opa doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.Interesse in Knor? Je kunt de animatiefilm eventueel hier bekijken.

NieuwsFilm

meest populair