Tom Hanks reageert op 'Nepo Baby'-controverse

Tom Hanks reageert op 'Nepo Baby'-controverse

Tom Hanks wordt geconfronteerd met het feit dat zijn kinderen allemaal in Hollywood werkzaam zijn.

De term Nepo Baby is al een tijdje viraal op Social Media. Film-"fans" gebruiken de hashtag #nepobaby om het onderwerp van nepotisme oftewel vriendjespolitiek in Hollywood onder de aandacht te brengen. Tom Hanks reageert in een interview op het controversiële onderwerp.

Nepo Baby is een afkorting voor nepotisme baby en refereert naar kinderen van beroemde Hollywood-figuren die volgens de critici hun carrière voornamelijk aan hun bekende ouders te danken hebben.

"Hollywood is een familiebedrijf"
Tom Hanks is momenteel bezig met het promoten van zijn nieuwe film A Man Called Otto. Tijdens een interview werd de Hollywood-ster gevraagd naar zijn mening over Nepo Babies. In de nieuwe film speelt ook de zoon van Tom Hanks, Truman Hanks, een rol.

Hanks: "Luister, Hollywood is een familiebedrijf. Onze kinderen groeien op in de filmwereld dus het is logisch dat zij ook een interesse in acteren en filmmaken ontwikkelen. Als ik een bloemenwinkel zou hebben zouden mijn kinderen mij daar waarschijnlijk ook mee helpen".

"Je achternaam maakt niet uit"
"Het maakt uiteindelijk niet uit wat je achternaam is" vervolgt de acteur. "Het gaat erom dat je goed werk levert, dat je bijdraagt aan het vertellen van een goed verhaal. Connecties kunnen een eerste stap zijn, maar uiteindelijk moet iedereen zelf werken voor hun eigen succes."

Toch is het wel opvallend dat alle 4 de kinderen van Hanks in films geacteerd hebben. Colin Hanks zijn eerste rol was in de film That Thing You Do!, een film geregisseerd door, je raadt het al, Tom Hanks.

En zoon Truman Hanks heeft een kleine rol in 2 films gehad. Van beide films was vader Tom de grote ster.



NieuwsFilm

meest populair