Nicolas Cage onthult dat 'Face/Off 2' over de kinderen van Castor en Sean gaat

Nicolas Cage onthult dat 'Face/Off 2' over de kinderen van Castor en Sean gaat

Althans, dat was het plan, maar heel veel weet de acteur niet.

Als je een beetje het nieuws in de gaten haalt heb je misschien wel te horen gekregen dat er een vervolg komt op de iconische film face-off. Enkele maanden geleden liet hoofdrolspeler Nicolas Cage nog weten of hij terug zou keren voor het vervolg, maar sindsdien is het stil gebleven. Nu dat hij zich er eindelijk weer eens over uit.

In het origineel volgen we de FBI-agent Sean Archer (John Travolta) die achter de terrorist Castor Troy (Cage) aan gaat, omdat hij verantwoordelijk is voor de moord op zijn zoontje. Troy wordt opgepakt maar raakt in een coma.

Dit zorgt voor een groot probleem, aangezien hij ergens een bom in Los Angeles heeft verstopt. Archer ondergaat vervolgens een medische ingreep, waarbij zijn gezicht met dat van Troy wordt verwisseld, om zo de bom te kunnen achterhalen. Dit verloopt allemaal minder soepel dan gedacht wanneer Troy ontwaakt en uit het ziekenhuis ontsnapt.

Vervolg
Een tijd lang leek het erop dat er nooit een vervolg zou komen, maar dit is toch enige tijd geleden bevestigd. Cage is de laatste jaren ook weer behoorlijk populair dankzij films als Pig en The Unbearable Weight of Massive Talent, en zal dus ook wel terugkeren voor de sequel. Of hij echter de hoofdrol op zich gaat nemen, dat weet hij zelf nog niet.

Zo zegt Cage nu: "In Face/Off zitten er natuurlijk veel 'wendingen'. Je weet nooit precies waar het verhaal naartoe gaat en wat er gaat gebeuren. Ik denk dat het gaaf zou zijn als de kinderen van Castor en Sean in het tweede deel zitten, zodat het niet meer een strijd tussen twee mannen maar vier mensen. Dit maakt het allemaal nog complexer en intenser".

Wel of niet?
Of dit ook echt gaat gebeuren is vooralsnog niet bevestigd. Zelfs Cage is nog niet erg zeker van de zaak: "Verder kan ik er niet echt veel over zeggen. We hebben er al een keer een lang gesprek gevoerd en toen hebben we het er in detail over gehad, maar daar is het ook bij gebleven. Sindsdien heb ik er niks meer over gehoord, dus meer weet ik helaas niet...".

Mocht je de trailer van de klassieker nog eens willen zien, bekijk deze dan hieronder.



NieuwsFilm

meest populair