James Cameron over zijn tenenkrommende 'Titanic'-speech tijdens de Oscars

James Cameron over zijn tenenkrommende 'Titanic'-speech tijdens de Oscars

Sommige dingen wil je gewoon wissen...

Tijdens een promotie-interview voor Avatar: The Way of Water werd James Cameron geconfronteerd met een pijnlijk fragmentje uit het verleden. Hoera voor het internet waar je eeuwige "roem" hebt...

Toen de beroemde kaskraker Titanic in 1997 werd uitgebracht, was het een enorm fenomeen in de wereldwijde bioscopen en won het uiteindelijk elf Oscars, waaronder die voor 'Beste Film' en 'Beste Regisseur'.

De dankspeech die Cameron hield bij het in ontvangst nemen van zijn Academy Award, is vandaag de dag nog steeds berucht om één aspect.

Arrogant
Hij citeerde aan het einde van zijn toespraak namelijk de beroemde vreugdevolle quote van hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio op het moment dat hij zijn armen spreid op de boeg van het iconische passagiersschip.

"Mam, pap, ik kan jullie op geen enkele manier uitleggen wat ik nu voel. Mijn hart staat op barsten, dus ik kan enkel zeggen: Ik ben de koning van de wereld"!

Velen vonden dat het arrogant was om het te citeren. Volgens Cameron was dat zeker niet zijn bedoeling, maar probeerde hij enkel de opwinding die hij op dat moment voelde uit te drukken in termen van de film.



NieuwsFilm

meest populair