Algemeen

Regisseur voor Stephen Kings Buick

door FilmTotaal op 11.10.2007 om 12:02 in Algemeen
George A. Romero, die zichzelf onsterfelijk maakte met de zombie-klassiers Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978) en Day of the Dead (1985), stond ooit genoteerd voor de regie van Stephen Kings From a Buick 8, maar die baan gaat niet door; Poltergeist-regisseur Tobe Hooper zal de klus klaren. Het boek uit 2002 vertelt over een afgelegen politiepost waar een mysterieuze auto al jaren opgeslagen blijkt te zijn. Wanneer de zoon van een overleden agent er vragen over begint te stellen, komt een bizarre geschiedenis aan het licht.

Hooper: From a Buick 8 will not be your stock horror film by any means. There's a really cool, layered quality to the story. The producers, writers and I shared the same sensibility about the project and responded to it in a similar way."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ASHWIN102

Avatar

Verhaal lijkt een beetje op die van Christine.

Thiver

Avatar

ASHWIN102 "Verhaal lijkt een beetje op die van Christine."

Deed het mij ook al aan denken. Maar goed, King valt wel vaker in herhaling.

BillyBlack

Avatar

Naar wat ik gehoord heb is het boek ook alleen interessant vanwege de Dark Tower verwijzingen...

Bob Gray

Avatar

Een van de slechtste boeken van King. En Hooper heeft op TCM na niets goeds geregisseerd, dus dat belooft niet veel goeds.

akketa

Avatar

Bob Gray "Een van de slechtste boeken van King. En Hooper heeft op TCM na niets goeds geregisseerd, dus dat belooft niet veel goeds."


Jawel, Poltergeist.

Spider-fan

Avatar

Hooper heeft met 'Salem's Lot' wel één van de sfeervolste Kingverfilmingen afgeleverd, vond ik. En nog behoorlijk eng ook af en toe.
'The Mangler' was dan weer een stuk minder, maar ook niet echt een verhaal wat genoeg stof had om uit te bouwen tot een volledige speelfilmlengte.
Verder heb ik afgezien van 'Poltergeist' en 'Texas Chainsaw Massacre' niet zo'n hoge pet op van Hooper.

Het boek ken ik niet, dus voorlopig krijgt het van mij het voordeel van de twijfel.

mazzltov

Avatar

Hooper is na Poltergeist toch knap de weg kwijtgeraakt en uiteindelijk in de B- t/m Z-film-categorie beland. Dus: of het is zijn grote comeback, of het wordt een B- t/m Z-film.

Met Romero was de kans op een goede film toch wel een stuk groter geweest, ben ik bang.

NieuwsFilm

meest populair