Einde van een tijdperk: Brad Pitt verkoopt zijn filmstudio en wil stoppen met acteren

Einde van een tijdperk: Brad Pitt verkoopt zijn filmstudio en wil stoppen met acteren

'Het roer om' voor de geliefde acteur.

Als je het hebt over de beste acteurs vandaag de dag zal menig filmfanaat Brad Pitt opnoemen. De 59-jarige acteur is al decennialang één van de grote gezichten in Hollywood. Dit zou nu wel eens gedaan kunnen zijn.

Het gerucht dat nu de ronde doet is dat Pitt het rustiger aan wil gaan doen. Niet alleen is hij een van de bekendste acteurs, hij heeft ook zijn eigen productiestudio genaamd Plan B. Althans, die had hij. De acteur heeft namelijk al zijn aandelen verkocht en wil naar verluidt ook bijna volledig gaan stoppen met acteren.

Frankrijk voor Hollywood
Naar verluidt wil Pitt Hollywood achter zit laten om zich definitief te installeren in Frankrijk, om daar een rustig leventje te leiden om daar meubels te maken en te renoveren (aapt hij nu niet een beetje Daniel Day Lewis na?). De acteur heeft laat wel weten de deur (nog) niet volledig te sluiten. Hij kan nog terugkeren als hij echt een goed script krijgt te zien.

Al eerder liet Pitt weten met pensioen te willen gaan. Enige tijd geleden zei hij het volgende: "Ik ben nu bijna 60, en beschouw de aankomende jaren als mijn laatste fase. Dat kan tien, twintig of dertig jaar duren, dat weet je niet. Maar hoe gaat die periode eruit zien en hoe wil ik die tijd indelen?"

Blijkbaar heeft hij nu die keuze gemaakt en wil hij dus naar 'La Douce France'. Misschien dat hij gewoon wat meer wil genieten met zijn 29-jaar jongere vriendin.

Carrière
Het zou natuurlijk bijzonder jammer zijn als Pitt daadwerkelijk stopt. De acteur begon al eind jaren '70 met acteren, maar werd in de jaren '90 een van de grootste internationale filmsterren.

Hij speelde in enorm veel geliefde films en blockbusters. Denk bijvoorbeeld maar aan Legends of the Fall, Fight Club, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Inglourious Basterds, 12 Monkeys, Moneyball en Once Upon A Time In Hollywood, om er maar een paar op te noemen. Hij won talloze filmprijzen, waaronder zelfs een Golden Globe en een Academy Award.

NieuwsFilm

meest populair