Zoveel invloed had de dood van Chadwick Boseman op de plannen voor Black Panther 2

Zoveel invloed had de dood van Chadwick Boseman op de plannen voor Black Panther 2

"We wisten niet zeker of we wel een vervolg wilde maken"

Hoewel Black Panther: Wakanda Forever het prima doet, had iedereen natuurlijk graag Chadwick Boseman erbij gezien. Regisseur Nate Moore vertelt hoeveel invloed de dood van de echte Black Panther had op een vervolg.

More verteld dat hij aan het sporten was toen hij werd gebeld met het nieuws. "Ik was aan het sporten en werd toen gebeld met het nieuws over zijn overlijden. Mijn reactie was, 'wacht wat, wat is er gebeurd?' Andere kwamen bij de call en ik was het aan het verwerken als een idee, niet emotioneel."

Moore vertelt dat ze er daarna langzaam achter kwamen dat Boseman ziek was en dat maar weinig mensen ervan wisten. "Toen we het wisten dacht ik ook van,'oh dit is waarom hij dit en dat deed'. Maar toen begon ik het ook emotioneel te verwerken en vroeg ik me af of we wel een vervolg moesten maken."

Reden om toch een vervolg te maken
Moore geeft aan dat het nooit het idee is geweest om iemand anders te casten voor de rol. Ook vertelde hij dat Disney hen nooit heeft gedwongen een vervolg te maken. De keuze lag bij Ryan Coogler en Kevin Feige.

"Disney heeft ons nooit gedwongen een vervolg te maken. Als wij het niet wilde, hoefde het niet. Maar na een gesprek met Boseman's vrouw, Feige en Coogler kwamen we tot de conclusie het wel te doen, omdat Chadwick het zou willen."

Black Panther: Wakanda Forever is nu te zien in de bioscopen en vanaf 1 februari op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair