Opkomend talent Diego Calva dankt zijn hoofdrol in 'Babylon' aan Margot Robbie

Opkomend talent Diego Calva dankt zijn hoofdrol in 'Babylon' aan Margot Robbie

De rol levert hem zels een Golden Globe nominatie op.

De Mexicaanse acteur Diego Calva (Narcos: Mexico) wist één van de hoofdrollen te bemachtigen in Damien Chazelle's nieuwste film Babylon. Hij onthult dat de bijzondere chemie die hij heeft met tegenspeelster Margot Robbie de reden is dat hij in de film gecast werd.

Babylon vertelt het verhaal van hedonisme in Hollywood in de jaren 20. Calva speelt Manny, een Mexicaanse immigrant die droomt van een carrière in de Motion Picture Business.

Margot Robbie ontmoeten
De acteur deed al in 2019 auditie voor de rol maar hoorde er vervolgens maandenlang niks meer over. Calva werd verrast toen hij gevraagd werd naar Los Angeles te komen om Margot Robbie te ontmoeten en samen met haar een aantal scènes te spelen.

Bekijk de afbeelding
"Ik heb mijn rol te danken aan Margot Robbie" vertelt Calva in een interview met the Guardian. "Er gebeurde iets bijzonders tussen mij en Margot. Het moment dat ik haar ontmoette werden mijn acteerskills naar een hoger niveau getild."

De Mexicaan werd uiteindelijk gecast in de rol en Robbie ontfermde zich over de jonge acteur die voor het eerst in een grote Hollywood-film speelde.

"Margot is een echte artiest
"Margot zag dat ik elke dag na de opnames alleen naar mijn hotel ging. Ze zag dat ik het moeilijk had en me eenzaam voelde. Ze nodigde me uit om bij haar en haar man Tom Ackerley te komen wonen. We kookten samen, speelden spelletjes, gingen naar het strand en ze stelde me voor aan al haar vrienden."

Calva is duidelijk een groot fan van de actrice: "Margot is een echte artiest, ze kan zich zo kwetsbaar opstellen en een seconde later is ze ineens groots en eng. Ze zal de geschiedenisboeken in gaan als een fantastische actrice."

Golden Globe
Calva's rol in Babylon wordt geprezen door critici en fans. Hij wist zelfs een Golden Globe nominatie voor beste acteur in de wacht te slepen.

Babylon is in verschillende Nederlands bioscopen al in voorpremière te zien. De film gaat officieel 19 januari in première.



NieuwsFilm

meest populair