Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste films van 2022

Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste films van 2022

'Top Gun: Maverick' stijgt boven de rest uit.

Nu dat het jaar 2022 erop zit, kunnen we zeggen welke films van dat jaar de beste waren. Recentelijk werden de Golden globes uitgedeeld en ook op FilmTotaal kwam er een lijst langs van de beste 20 films van afgelopen jaar. Nu is Rotten Tomatoes aan de beurt.

Rotten Tomatoes is een commerciële Engelstalige website met informatie over recensies van films. De website is behoorlijk populair en wordt bezocht door menig filmfanaat om erachter te komen of een project wel of niet de moeite waard is. De onderstaande lijst mag zeker niet gemist worden.

Beste films
Rotten Tomatoes komt nu namelijk met de Golden Tomato Awards, waarin de beste films van 2022 in het zonnetje worden gezet. De nummer 1 van het jaar? Dat is Top Gun: Maverick.

De blockbuster scoort maar liefst een prachtige 96% na 459 reviews van filmrecensenten. Daarmee verslaat Tom Cruise de erg sterk onthaalde Everything Everywhere All At Once en de grote Golden Globe winnaar The Banshees of Inisherin.

Meer
Daar blijft het niet bij. Het Top Gun-vervolg doet het nog beter bij 'de gewone bioscoophangers', die de film zelfs een 99% geven na meer dan 50.000 stemmen. Ook deed de film het extreem goed aan de box office. De blockbuster bracht wereldwijd bijna 1,5 miljard dollar op.

De volledige top 10 ziet er zo uit:

1) Top Gun: Maverick
2) Everything Everywhere All At Once
3) The Banshees of Inisherin
4) Guillermo Del Toro's Pinocchio
5) Turning Red
6) Happening
7) The Batman
8) Fire Of Love
9) Marcel the Shell with Shoes On
10) Till

NieuwsFilm

meest populair