'Tár'-ster Cate Blanchett wil drastische veranderingen aan Hollywood-prijsuitreikingen

De actrice ziet nog veel ruimte voor verbeteringen.

FilmTotaal 17 januari 2023 13:38 in Celebrity
Afgelopen zondag kreeg Cate Blanchett een Critics Choice Award uitgereikt voor haar hoofdrol in Tár. De speech die zij daarbij gaf was niet het standaard dankwoordje dat we gewend zijn bij dit soort evenementen. In plaats daarvan greep zij deze kans aan om kritiek op Hollywood-prijsuitreikingen te geven.

De Australische actrice geeft namelijk aan dat het nu te vaak voorkomt dat goede acteerprestaties niet de waardering krijgen die ze verdienen. Dit vindt zij een erg kwalijke zaak.

Veranderingen
In haar speech zei ze onder andere: "Ik zou het geweldig vinden als we deze hele f**king structuur zouden veranderen. Wat is dit voor patriarchale piramide dat hier nu één iemand staat. Waarom zeggen we niet gewoon dat er een hele reeks vrouwelijke optredens waren die gelijk aan elkaar stonden?."

"En stop het hele televisie-circus dat hierbij komt kijken. Want ik kan ik je vertellen dat elke vrouw in televisie, films, tamponreclames - of wat dan ook - allemaal geweldig werk doen dat me voortdurend inspireert. Dus dankjewel. Ik deel dit met jullie allemaal," aldus Blanchett

Ironisch
Het is ergens wel ironisch dat de Carol-ster dit juist tijdens een Hollywood-prijsuitreiking zelf allemaal heeft gezegd. Zo weet ze in ieder geval wel dat het bij de juiste mensen aankomt.NieuwsFilm