Ook Brian Cox (Troy) komt op voor controversiële J.K. Rowling

Ook Brian Cox (Troy) komt op voor controversiële J.K. Rowling

Hij vindt alle kritiek te ver gaan.

J.K. Rowling komt al enkele jaren op merkwaardige wijze in het nieuws. Er was namelijk veel te doen over uitspraken van de wereldberoemde schrijfster, die werden gezien als transfoob. Vaak wordt ze met de grond gelijk gemaakt, maar soms nemen bekendheden het ook voor haar op. Brian Cox hoort hier ook bij.

Cox, o.a. bekend van Troy en de geliefde serie Succesion, gaf recentelijk een interview waarin hij het opneemt voor de controversiële schrijfster.

Reactie
Zo zegt Cox: "Ik hou niet echt van de manier waarop ze behandeld is. Zij heeft ook gewoon recht op haar eigen mening. Ze heeft het recht om te zeggen wat ze voelt".

"Als vrouw mag ze gerust zeggen wat ze vindt en voelt over haar eigen lichaam. Er is niemand beter om dat te zeggen, als vrouw. Ik vind persoonlijk dat mensen te hard zijn geweest voor J.K. Rowling".

Bekijk het filmpje hieronder.



Niet de eerste keer
Ondanks het feit dat de meeste acteurs uithalen naar Rowling, komen verschillende grote namen ook voor haar op. Denk bijvoorbeeld maar aan Robbie Coltrane (Hagrid), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) en Ralph Fiennes (Voldemort).

Niet alleen proberen de nodige mensen Rolling te cancelen, ze krijgt zelfs veel doodsbedreigingen. Fiennes vindt dit walgelijk en afschuwelijk. Bekijk zijn volledige reactie hier.

NieuwsFilm

meest populair