Groot mysterie in scifi-film 'Nope' krijgt uitleg

Groot mysterie in scifi-film 'Nope' krijgt uitleg

Het mysterie rondom de schoen eindelijk uitgelegd.

Inmiddels is het alweer een aantal maanden geleden sinds de release van Jordan Peele's Nope. In die maanden is er online genoeg gespeculeerd over verschillende dingen in de film. Met name over het moment waar je een schoen rechtop ziet staan. Peele vertelt daar nu meer over.

Aan het begin van de film zie je hoe een aap tijdens opnames uit het niets meerdere mensen vermoord. Terwijl Jupe, gespeeld door Steven Yeun, onder de tafel schuilt ziet hij een schoen die perfect op de bovenkant is geland. Peele geeft aan waarom dit shot zo belangrijk is voor Jupe.

"De schoen is het moment waar we uit onze trauma komen. Als Jupe kijkt naar de schoen van Mary Jo die op hele bijzondere wijze is geland, is dat het moment voor hem om uit de trauma te komen."

Nog een mysterie uitgelegd
Peele gaf ook nog meer uitleg over het mysterie rondom het personage 'nobody' die alleen in de trailers te zien is en niet in de film. Peele gaf aan dat het personage in de toekomst misschien nog wel een belangrijkere rol zal gaan spelen.

"Er is een personage waar steeds meer over wordt gepraat. Je hebt hem misschien kort in de trailer gezien. Ik kan me voorstellen dat er in de toekomst misschien nog wel meer duidelijk wordt over dit personage," plaagde Peele.

"De mensen doen hun werk goed rondom de mysteries. Het verhaal van dit personage moet nog worden vertelt, dat kan ik je wel vertellen. Maar ik ben blij dat mensen zo goed opletten bij mijn films en ik denk dat veel vragen in de toekomst worden beantwoord, maar misschien niet allemaal."

Het lijkt er dus op dat Peele nog genoeg toekomstplannen heeft. Toch is er vooralsnog geen toekomstig project bekendgemaakt.

NieuwsFilm

meest populair