Bijzondere oorlogsfilm krijgt bijzondere hoeveelheid nominaties bij BAFTA's

Bijzondere oorlogsfilm krijgt bijzondere hoeveelheid nominaties bij BAFTA's

'All Quiet on the Western Front' pakt veertien nominaties, meer dan 'Banshees' en 'EEAAO'

All Quiet on the Western Front heeft een verrassend hoog aantal nominaties binnengesleept voor de BAFTA's van 2023. De film haalde in totaal 14 (!) nominaties binnen. De Netflix-film is genomineerd voor beste film en pakt een nominatie voor het beste aangepaste scenario. Ook regisseur Edward Berger is genomineerd.

Geen Fabelmans
Bij de bekendmaking van de longlists viel al op dat Steven Spielbergs The Fabelmans maar nauwelijks was opgenomen. De film heeft uiteindelijk ook niet de lijst van genomineerden gehaald voor de categorie beste film, misschien wel tot ieders grote verrassing.

De andere twee frontrunners voor de Academy Awards, Everything Everywhere All at Once en The Banshees of Inisherin, scoren beiden wel uitstekend: 10 nominaties voor beide films. Tussen de films vallen natuurlijk ook een aantal Britse films op: Aftersun is voor vele prijzen genomineerd en is ook de frontrunner voor beste Britse film.



Bekijk hier ook de volledige lijst van nominaties. De uitreiking van de prijzen is op zondag 19 februari om 18.00 uur te zien op BBC One.

NieuwsFilm

meest populair