Aftersun (2022)

Gevoelig coming-of-agedrama over complexe vader-dochterband, met herinneringen aan een zonovergoten zomervakantie.
play

8,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigd Koninkrijk

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar liefdevolle vader te begrijpen.

Regie
Charlotte Wells
Cast
Paul Mescal, Sally Messham, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall, Spike Fearn, Ayse Parlak, Frank Corio, John Stuifzand, Harry Perdios, Sophia Lamanova, Kieran Burton, Brooklyn Toulson, Kayleigh Coleman, Cafer Karahan, Tyler Mutlu, Onur Eksioglu, Ruby Thompson, Ethan Smith.
Opbrengst
$ 2.025.922
Release
21.05.2022
Release NL
23.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlotte Wells | Scenario: Charlotte Wells | Cast: Paul Mescal (Calum Aaaron Patterson), Frankie Corio (Sophie Lesley Patterson), Celia Rowlson-Hall (volwassen Sophie), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2022

Calum is in één ding heel goed: een liefdevolle vader zijn voor Sophie, zijn opgroeiende tienerdochter. Waar hij niet mee om kan gaan, is dat hij haar meer wil bieden dan de omstandigheden toelaten. Tijdens een bedrieglijke droomvakantie in de Turkse zon wordt de hechte band van het tweetal geleidelijk overschaduwd door Calums gevoelens van onmacht en spijt. Aftersun is een film over pijn, maar laat ook zien hoe warme herinneringen open wonden weer kunnen helen.

Onbeperkte toegang tot het zwembad, een luxe ligstoel en een polsbandje voor al het lekkers. Het is de all-inclusivedroom van menig millennial, maar in Aftersun wordt de schone schijn van een overvloedige vakantie subtiel doorbroken door de geschakeerde herinneringen van de eigenlijke hoofdpersoon: Calums dochter. De inmiddels volwassen Sophie denkt met gemengde gevoelens van warmte en weemoed terug aan een zomer in de Turkse zon, toen haar vader haar meenam naar een resort dat hij zich eigenlijk niet kon veroorloven.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Aftersun Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.