Deze nieuwe scifi-film op Netflix maakt nu flink wat indruk

Jung_E komt hoog binnen in de Netflix Top 10.

Bram de Groot 22 januari 2023 22:30 in Algemeen
Recent werd duidelijk dat ook in 2023 heel wat grote Netflix-films en -series uit Zuid-Korea gaan komen. Nu is de grote scifi-productie Jung_E de Netflix Top 10 binnengedrongen en wel op plaats vijf.

De film van regisseur Yeon Sang-ho (Train to Busan, Peninsula) heeft rollen van Kang Soo-yeon, Kim Hyun-joo en Ryu Kyung-soo en wordt door Netflix omschreven als "dystopisch" en "cyberpunk" met "cyborgs en robots".

Met 56 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes is de ontvangst na 9 recensies nog niet indrukwekkend te noemen. Het publiek is met 83 procent een stuk positiever.

22e eeuw
In Jung_E gaan we naar de 22e eeuw als de aarde onbewoonbaar is geworden door de klimaatverandering. Mensen leven in een door de mens gemaakte schuilkelder waar een burgeroorlog plaatsvindt. Jung-E is de elite leider van de geallieerde strijdkrachten.

Zij wordt het onderwerp van een experiment dat om het klonen van hersenen draait. Seo-hyun, de directrice van het laboratorium, en Sang-hun zijn de verantwoordelijken voor het succes van het onderzoek.

Nu op Netflix
Wil je Jung_E gaan kijken, dan tref je de film nu hier op Netflix.NieuwsFilm