De griezelige scifi-film 'Event Horizon' vind je op deze streamingdient

Event Horizon werd ooit zwak ontvangen, nu steeds geliefder onder een groeiende groep fans.

Bram de Groot 23 januari 2023 20:30 in Featured
We hebben al heel wat scifi-horrorfilms die zich in de ruimte afspelen voorbij zien komen. Denk maar de Alien-films, Sunshine (meer een thriller), Pandorum en Life. In dit rijtje hoort zeker Event Horizon.


Toen de film in 1997 verscheen was Event Horizon met namen als Sam Neill, Laurence Fishburne en Kathleen Quinlan niet direct geliefd. Toch is de film een ware cultfilm aan het worden. Daarom een terugblik op de film, en een link waar je de film kunt kijken.

Ontvangst en opbrengst
Op het moment dat Event Horizon van regisseur Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Monster Hunter) uitkwam, was de film geen enorme hit.

Aan de box office werd er met een budget van $60 miljoen zelfs een verlies geleden. De VHS en Dvd-verkopen waren juist weer erg sterk.

De ontvangst is met 31 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes ook mager.

"Ondanks een sterke opening die scifi-sensatie belooft, is in Event Horizon al snel de vorm belangrijker dan de inhoud waarbij de flitsende effecten en het onnodige bloed de horrorclichés niet kunnen verhullen," luidt de critics consensus.


Director's cut
De laatste jaren komt de film regelmatig in het nieuws. Zo zou er een nog hardere versie bestaan en nadat de film een enorm succes werd op VHS en later Dvd en Blu-ray was er een groeiende interesse in een 'director's cut' met de harde beelden.

Regisseur Anderson verklaarde al een paar keer dat de extra beelden verloren zijn gegaan. Alleen een VHS-band zou nog enkele van de beelden bevatten. De kans is dus klein dat we ooit een 'director's cut' krijgen te zien.

Ruim 25 jaar oud
Toen er een speciale 4K Blu-ray verscheen voor het 25 jarige bestaan zei Anderson: "De film krijgt nu eindelijk de reactie waarop ik 25 jaar geleden hoopte." En dit bewijst wel dat de film steeds wat meer aanzien krijgt.

Meer weten over de historie van Event Horizon? Lees dan dit artikel van Inverse.

Te zien op Prime Video
Hieronder zie je de trailer voor Event Horizon en als je de film (nog) een keer wil zien, dan vind je deze nu op Prime Video. De film duurt 1 uur en 37 minuten en krijgt van Prime Video de leeftijdsclassificatie 18+.


Verhaal
In Event Horizon gaan we naar 2047 als een team astronauten op een missie gaat om een vermist ruimteschip terug te halen. Hun eenvoudige missie leidt echter tot iets veel griezeligers dan ze verwacht hadden.NieuwsFilm