Wat doet Robert Downey Jr. eigenlijk nu hij klaar is met Marvel?

Wat doet Robert Downey Jr. eigenlijk nu hij klaar is met Marvel?

Dit is het leven van een populaire Hollywoodster na zijn tijd als Iron Man.

Robert Downey Jr. schitterde jarenlang als superheld Iron Man in de films van Marvel. Dit heeft de acteur allemaal gedaan ná zijn laatste film in dat universum.



Van voor naar achter
Na zijn spectaculaire afzwaai als Iron Man in Avengers: Endgame (2019), is Downey Jr. zich meer gaan bezighouden met het produceren van films en series. Dat doet hij samen met zijn vrouw Susan via hun productiehuis Team Downey.

Hoewel de twee hun bedrijf in 2010 al hadden opgericht, zijn ze eigenlijk pas de laatste jaren echt actief.

Nu Downey Jr. geen grote rollen met bijbehorende verplichten meer speelt, heeft hij meer tijd voor het werk achter de schermen.

Dierendokter
Een van de eerste grote titels die Team Downey heeft geproduceerd is Dolittle (2020) over de bekende gelijknamige dierendokter die kan praten met dieren. Daarin speelde Downey Jr. ook de hoofdrol.



Helaas viel de film niet bepaald in de smaak bij de critici. Ook vielen de prestaties aan de bioscoopkassa's tegen.

Streaming
Downey Jr. was ook mede verantwoordelijk voor de DC-serie Sweet Tooth voor Netflix. Via diezelfde streamingdienst lanceerde hij onlangs een documentaire over zijn bekende vader.


Voor HBO Max werkt hij momenteel aan meerdere spin-offs over detective Sherlock Holmes; een rol die hij al in twee films heeft gespeeld en ook in een derde deel moet gaan vertolken.

Grote project
Downey Jr. is dit jaar te zien in een veelbelovende prent van Christopher Nolan: Oppenheimer. Deze gaat over de uitvinding van de atoombom.



Marvel-terugkeer
Er gaan ook geruchten dat Downey Jr. vrij snel terug zal keren naar het Marvel Cinematic Universe.

Dat kan bijvoorbeeld als het levensechte hologram die Iron Man voor zijn dochtertje heeft achtergelaten, zoals te zien was in Endgame.

NieuwsFilm

meest populair