'Killers of the Flower Moon' wordt flink anders dan Scorsese oorspronkelijk van plan was

De aankomende Scorsese-film 'Killers of the Flower Moon' wijkt behoorlijk af van de oorspronkelijke visie van de regisseur

Remco 24 januari 2023 06:44 in Algemeen
De aankomende film Killers of the Flower Moon, van de hand van regisseur Martin Scorsese, wijkt flink af van wat de beroemde filmmaker er oorspronkelijk mee van plan was. Dat zegt Lily Gladstone, die een rol heeft in de film.

De western gaat over hoe meerdere leden van de olierijke Osage Nation in de jaren twintig werden vermoord en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Naast Gladstone spelen ook Leonardo DiCaprio, Jesse Plemons en Robert De Niro in Killers of the Flower Moon.

Gemeenschap
Volgens Gladstone wordt het eindresultaat een stuk anders dan Scorsese oorspronkelijk beoogde. "Het is een andere film dan waar Scorsese eerst instapte, bijna volledig vanwege de mening van de gemeenschap over hoe het werd gemaakt en wat erin werd vertoond", zegt de actrice in een interview.

Klaarblijkelijk heeft de gemeenschap van Osage Nation een flinke vinger in de pap in het project van Scorsese. De film zou eerder al meerdere keren scènes opnieuw hebben opgenomen vanwege de gevoelige politieke lading van het verhaal. Zo zouden er scènes zijn aangepast om niet-witte personages een belangrijkere rol toe te kennen.

Representatie
Het is begrijpelijk dat Scorsese vanwege representatie in media rekening heeft gehouden met de wensen van de gemeenschap. Betrokkenen zijn naar het schijnt enthousiast over het eindresultaat, dus de film lijkt er kwalitatief in ieder geval niet onder geleden te hebben.

De releasedatum van Killers of the Flower Moon staat gepland voor mei 2023.

NieuwsFilm