Vin Diesel in actie op nieuwe concept-art 'Riddick 4: Furya'

De ontwikkeling van de sequel vordert gestaag...

Arjen Rooseboom 24 januari 2023 20:30 in Algemeen
In 2000 maakten wij kennis met de anti-held Riddick, vertolkt door hoofdrolspeler Vin Diesel, in de sciencefictionfilm Pitch Black. Het succes zorgde uiteraard voor The Chronicles of Riddick (2004).

Het vervolg kreeg echter een groter budget, presteerde ondermaats en leidde tot een onderbreking van 9 jaar, waarna er in 2013 een meer bescheiden derde deel verscheen dat zowel kritisch als commercieel goed scoorde.

Inmiddels zit een vierde deel, getiteld Furya, langzaam maar zeker in de pre-productiefase en Diesel ging naar zijn Instagram om nieuwe concept-art te tonen waarop we zijn personage min of meer in actie zien.

Het verhaal kan meerdere kanten op
De titel Furya verwijst naar Riddick zijn thuisplaneet, waarvan werd gezegd dat deze werd vernietigd door de Lord Marshall, maar die dus nog steeds kan bestaan of juist meer achtergrondverhalen gaat onthullen.

Verder ziet het project de terugkeer van schrijver en regisseur David Twohy. Hij maakte tot nu toe alledrie de films in de franchise en bij de vierde zal dit niet anders zijn. Het wachten is op een releasedatum.NieuwsFilm