Marvel Studios-baas over dat filmfans best wel superheldenmoe worden

Kevin Feige denkt er anders over.

Wouter Drummen 24 januari 2023 12:04 in Algemeen
Afgelopen jaar kwamen er weer heel wat superheldenfilms uit. The Batman en Black Panther: Wakanda Forever werden goed onthaald, maar de rest toch veel minder. Zou het kunnen dat fans superheldenfilms nu dan moe zijn?

Ondanks het feit dat de bovenstaande blockbusters goed wisten te scoren, kan dat niet gezegd worden van elke superheldenfilm uit 2022. De opbrengsten van Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder waren ietwat teleurstellend. Daar blijft het echter niet bij.

Meer flops
DC had gehoopt op een nieuw groot succes met Black Adam maar helaas stelde ook deze film teleur. Ook Samaritan met Sylvester Stallone en Morbius met Jared Leto werden verre van echt sterk onthaald.

Sommige mensen denken ook dat superheldenfilms een beetje over hun hoogtepunt heen zijn. De grote Marvel-baas, Kevin Feige, is het hier duidelijk niet mee eens. Hij laat zich er nu over uit.

Reactie
Feige zegt het volgende: "Ik werk al 22 jaar bij Marvel. Al tijdens mijn tweede jaar werd ik al gevraagd: "Hoe lang denk je dat dit nog gaat duren? Wanneer gaan mensen minder superheldenfilms kijken?" Ik heb deze vraag nooit echt begrepen".

"Voor mij zou het hetzelfde zijn als je na 'Gone With The Wind' vraagt: "Hoeveel films kunnen er nog worden gemaakt die gebaseerd zijn op boeken?" Er zijn natuurlijk bijzonder veel boeken en verschillende verhalen, maar dat is niet anders voor Marvel".

Nog niet klaar
Zo vervolgt Feige: "Ik denk dat veel mensen die geen stripboeken lezen dit niet begrijpen. In de jaren 80 bracht Marvel enorm veel interessante, emotionele en sterke verhalen uit. Wij hebben ze nog lang niet allemaal verfilmd".

"Al 22 jaar maak ik films die altijd twee dingen in gemeen hebben met elkaar: het Marvel-logo en de stripboeken waar ze vandaan komen zo sterk en goed mogelijk verfilmen. Zolang hier een publiek voor is, gaan wij gewoon door".

NieuwsFilm