Emilia Clarke reageert op vraag of ook zij wil terugkeren voor meer 'Solo'-films

Ze deelt niet de mening van hoofdrolspeler Alden Ehrenreich.

Wouter Drummen 25 januari 2023 06:21 in Algemeen
Gisteren kwam er nog een artikel op FilmTotaal langs over Solo: A Star Wars Story. Hoofdrolspeler Alden Ehrenreich wil namelijk graag een vervolg maken. Nu laat nog een grote ster van zich horen.

Het gaat hier om niemand minder dan Emilia Clarke. Zij speelt een belangrijke rol in de film, net zoals Donald Glover, Woody Harrelson en Thandiwe Newton. Ondanks dat het hier gaat om een geweldige casting, deed het origineel het niet al te best.

Ontvangst
Disney brengt de laatste jaren de nodige Star Wars-films (en series) uit, maar ze worden niet allemaal even goed onthaald. Het 'Huis van de Muis' had ook meer verwacht van Solo: A Star Wars Story. Er mag dan wel gesproken worden over een vervolg, het is verre van zeker of het er daadwerkelijk van gaat komen.

Solo was namelijk een peperduur project. De film had maar liefst een prijskaartje van 300 miljoen dollar maar bracht nog geen 400 miljoen dollar op, waardoor er dus flink verlies werd geleden. Ook scoort de blockbuster niet overal even goed. Op Rotten Tomatoes scoort de film bijvoorbeeld maar 69%. Bioscoopgangers geven de film zelfs slechts een 64%.

Toch wel
Enige tijd geleden liet de schrijver van Solo, Jonathan Kasdan, toch weten dat er nog steeds een vervolg kan komen. Gisteren zei Ehrenreich hier ook zin in te hebben. Clarke heeft toch echter een andere mening.

Tijdens een recent interview werd de actrice, eveneens bekend van Game of Thrones, gevraagd of zij terug wil keren als Qi'ra. Haar reactie was als volgt: "Als ik eerlijk ben, nee. Het zou heel gaaf en leuk zijn, maar ik heb het nu al gigantisch naar mijn zin bij Marvel. Zij zijn echt geweldig!"

Rol
De 36-jarige Clarke zal later dit jaar te zien zijn in de serie van Marvel Secret Invasion. Ze heeft al eerder laten weten zich op dit moment volledig hierop te willen focussen. Clarke zal in de huid kruipen van het bekende personage Abigail Brand.

NieuwsFilm