Angela Bassett is de eerste acteur die een Oscarnominatie krijgt voor een Marvel-film

De populaire actrice maakt een goede kans op het gouden beeldje.

Patrick 24 januari 2023 19:03 in Algemeen
Angela Bassett schrijft geschiedenis als de eerste acteur die een Oscarnominatie ontvangt voor een rol in een Marvel-film. Maar heeft ze ook een kans om te winnen?

In 2018 werd Black Panther de eerste Marvel-film die in een aantal grote categorie├źn genomineerd werd, waaronder beste film. De film werd voor zeven oscars genomineerd en won er uiteindelijk drie.

Black Panther: Wakanda Forever sleepte vandaag 5 Oscarnominaties in de wacht. Deze keer geen nominatie voor beste film, maar wel een nominatie in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor Angela Bassett voor haar rol als Kongingin Ramonda.DC doet het beter
Geen enkele film in het MCU ontving eerder een oscarnominatie voor een acteerprestatie. Disney deed wel zijn best om Robert Downey Jr. genomineerd te krijgen voor Avengers: Endgame maar dit lukte helaas niet. DC doet het een stuk beter aangezien Heath Ledger en Joaquin Phoenix Oscars wonnen voor hun rol als The Joker.


Gaat Bassett de Oscar winnen?
Het ziet er zeer goed uit voor Bassett. Ze heeft al meerdere prijzen gewonnen waaronder een Golden Globe en Critics Choice Award. Haar krachtige performance en emotionele speeches vallen duidelijk in de smaak de kiezers.

Ze neemt het deze Oscar-race op tegen Jamie Lee Curtis en Stephanie Hsu (Everything Everywhere All At Once, Kerry Condon (The Banshees of Inisheren) en Hong Chau (The Whale). De winnaar wordt 13 maart bekend gemaakt.

NieuwsFilm