Marvel-baas Kevin Feige is zeer positief over de toekomst van bioscopen

Ondanks de moeilijkheden van bioscopen de afgelopen jaren weet Kevin Feige zeker dat filmfans naar de bioscoop blijven komen.

Patrick Offermans 26 januari 2023 16:42 in Algemeen
De wereldwijde bioscopen hebben het nog nooit zo moeilijk gehad als de afgelopen jaren. De corona-crisis hield de bioscoop-deuren maandenlang dicht, streaming heeft filmfans geleerd dat ze niet naar de bios hoeven om een goede film te zien en door de inflatie worden bioscoopkaartjes steeds duurder. Toch is Marvel-baas Kevin Feige zeer optimistisch over de toekomst van bioscopen.

Feige, de president van Marvel Studios, verscheen onlangs bij The Movie Business Podcast. Daar werd hij gevraagd hoe hij de toekomst van de bioscoopfilm ziet.

"Mensen hebben de gemeenschappelijke ervaring nodig"
"Ik had het daar laatst met iemand over tijdens een Zoom-gesprek", vertelt Feige. "Ik vroeg hem of de bioscoop-business weg zou gaan en hij zei 'nee, die gaat nooit weg, maar het zal zo'n drie jaar duren voor het weer beter gaat'. Dat gesprek is bijna drie jaar geleden en we zien langzaam dat het steeds beter gaat."

"Iedereen kan een voetbalwedstrijd op tv kijken", vervolgt Feige. "maar elke week trotseren honderdduizenden voetbalfans weer en wind om een wedstrijd in een stadion te zien, waar ze te veel betalen voor bier en hotdogs. Ze hebben die gedeelde ervaring nodig. Als de stadions ineens leeg zouden zijn, dan zou ik bang worden dat mensen ook niet meer naar de bioscoop komen. Maar dat gaat nooit gebeuren want mensen hebben die gemeenschappelijke ervaring nodig."

Lachen, juichen en huilen
"Ik ben heel optimistisch over de toekomst van de bioscopen. Er gaat vast van alles veranderen maar filmfans blijven altijd naar de bioscoop komen om samen te lachen, te juichen en te huilen" concludeert de Marvel-baas.

Er komen de komende jaren genoeg MCU-films uit waarbij vast weer genoeg gelachen, gejuicht en gehuild kan worden. De eerstvolgende Marvel-film is Ant-Man and the Wasp: Quantumania die vanaf 15 februari in de bioscopen draait.NieuwsFilm

meest populair