Ouch! 'Avatar: The Way of Water' deelt flinke dreun uit aan Marvel

Dat moet ergens een beetje pijn doen...

Arjen Rooseboom 27 januari 2023 22:30 in Algemeen
Je kunt er zeker van zijn dat James Cameron stiekem sluw glimlacht naar al die bijdehante types die continu riepen "Wie geeft er nog om Avatar?" en nu steeds zwaarder ongelijk beginnen te krijgen.

Het vervolg Avatar: The Way of Water zal namelijk nog vòòr dit weekend officieel Avengers: Infinity War (2018) gaan passeren aan de wereldwijde bioscoopkassa en die opbrengst groeit momenteel nog steeds.

De 19e titel in het Marvel Cinematic Universe noteerde uiteindelijk een totaal van $2,046 miljard (een score waar de blauwe Na'vi makkelijk en ver overheen gaan wippen), maar lijkt wel een onoverbrugbare voorsprong te behouden van ruim $75 miljoen dollar meer in het eigen land.

Geen 'Endgame'-record, maar indrukwekkend genoeg
Maar het is in ieder geval erg duidelijk dat het publiek in het buitenland nog steeds zwaar geïnteresseerd is in Camerons verbluffende wereld van Pandora en al het baanbrekende visuele spektakel dat hij biedt.

Disney Studios zal er zeker van genieten om Avatar en het MCU financieel te zien strijden, aangezien het geld van beide franchises terugvloeit naar het Huis van de Muis. En de competitie gaat door, want Avatar 3 en Avatar 4 gaan om beurten touwtrekken met Avengers 5 en Avengers 6.NieuwsFilm

meest populair