Gecancelde Kevin Spacey alweer vervangen door andere acteur in nieuwe film '1242'

De reden hiervoor zal geen verrassing voor je zijn.

Jan-Peter Rook 27 januari 2023 12:29 in Algemeen
Het leek er een tijdje op dat Kevin Spacey, na jarenlang gecanceld te zijn geweest vanwege een aanklacht voor seksueel misbruik, weer eens in een film zou gaan spelen. Hij tekende voor het historische drama 1242: Gateway to the West, maar deze rol kan Spacey nu alsnog op z'n buik schrijven.

Inmiddels is Spacey vervangen door Ray Stevenson (Black Sails, Thor), die nu de hoofdrol voor zijn rekening neemt. De reden voor dit besluit is dat Spacey, nadat de eerste aanklacht werd verworpen, vorig jaar weer nieuwe aanklachten vanwege seksueel misbruik te horen kreeg.

Het verhaal
De film vertelt het verhaal van de kleinzoon van Batu Khan (Bold Choimbol), de militair commandant van Genghis Khan. Hij werd gekozen tot leider van het westelijke deel van het Mongoolse koninkrijk. In 1242 wordt Khan geconfronteerd met een diep spirituele man genaamd Cesareani (Stevenson), waardoor z'n invasie van Europa wordt tegengehouden en z'n val wordt ingeluid.

De rest van de cast bestaat uit Eric Roberts, Michael Ironside, Neil Stuke, David Schofield, Jeremy Neumark-Jones en Genevieve Florence. De opnames van 1242: Gateway to the West, een film die wordt geregisseerd door Péter Soós, zijn op dit moment aan de gang in Boedapest.

Spacey's naam stond overigens nog op de poster van 1242: Gateway to the West, toen er vorig jaar in Cannes op de film geboden kon worden. Tijd voor een nieuwe poster dus.

NieuwsFilm

meest populair