'Nosferatu' van 'The Northman'-regisseur vertrouwt opnieuw op een van de beste acteurs

Robert Eggers en Willem Dafoe gaan na 'The Lighthouse' en 'The Northman' opnieuw samenwerken.

Regisseur Robert Eggers (The Witch) gaat voor de derde keer samenwerken met een van Hollywoods beste acteurs, Willem Dafoe (Spider-Man: No Way Home), aan zijn nieuwste film Nosferatu.

Dafoe werkte eerder met Eggers samen aan The Lighthouse en hij verscheen vorig jaar ook in The Northman. Nu gaan de twee opnieuw samenwerken aan een remake van de horrorklassieker Nosferatu.

De originele Nosferatu uit 1922 is een van de belangrijkste films uit de tijd van de stomme film. Het was een onofficiële bewerking van Bram Stokers Dracula. In het jaar 2000 speelde Dafoe in de film Shadow of the Vampire, die ging over het maken van Nosferatu. Dafoe werd voor zijn rol als Max Schreck genomineerd voor een Oscar.



Welke rol Dafoe in de remake van Eggers gaat spelen is nog niet bekend. De officiële synopsis van de film luidt als volgt: Nosferatu is een gotisch verhaal over de obsessie van een vampier uit Transsylvanië met een jonge vrouw in het Duitsland van de 19de eeuw.

De film wordt geregisseerd en geschreven door Eggers en heeft naast Dafoe rollen voor Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp en Nicholas Hoult. Het is nog niet bekend wanneer Nosferatu uit gaat komen.



NieuwsFilm

meest populair