Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Niet voor niets won 'The Handmaiden' de BAFTA voor 'Best Film Not in the English Language'.

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2016 in de spotlights.

Het gaat hier om The Handmaiden (de originele titel is Ah-ga-ssi). Deze film werd gemaakt door Park Chan-wook. De grootste cinefielen zullen deze naam misschien wel kennen. Mocht dat niet het geval zijn, zet deze film dan maar snel op je 'te kijken' lijstje.

Verhaal
De synopsis is tamelijk simpel: een vrouw wordt ingehuurd als dienstmeisje voor een rijke Japanse erfgename. Dit is echter allesbehalve een simpele taak. In het geheim raakt ze verwikkeld in een plan om de erfgename te bestelen, maar of ze ermee weg zal komen is nog maar de vraag...

Bekijk de trailer hieronder.



Cijfers
Overal scoort de film gigantisch goed. Zo krijgt hij op IMDb een prachtige 8,1 en staat hij zelfs in de top 250 beste films aller tijden. Ook de Rotten Tomatoes score mag er zijn: filmcritici geven de film een fantastische 96% en de 'gewone bioscoopgangers' geven ook een hele nette 91%.

Mocht je de film willen zien, deze staat op de streamingdienst Vudu. Als je een abonnement hebt bij Film1 of CineMember kan je daar ook The Handmaiden kijken. Heb je geen van deze drie? Geen zorgen, je kan de film ook kopen of huren op Pathé Thuis!

NieuwsFilm

meest populair