Uitspraken over James Bond en de Bond-girls van Rosamund Pike zijn weer behoorlijk in

De actrice liet zich er al een behoorlijk lange tijd gelden over uit, maar nu zijn weer veel mensen het met haar eens.

Wouter Drummen 31 januari 2023 20:30 in Algemeen
Rosamund Pike heeft al in heel wat grote films gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Pride and Prejudice en Gone Girl. Een van haar bekendste rollen is echter de rol van Miranda Frost in de James Bond-film Die Another Day. Een ouder interview van de actrice over haar ervaring krijgt nu in een keer weer veel aandacht.

We weten onderhand allemaal wel dat Daniel Craig niet meer terugkeert als 007. De acteur kroop voor de allerlaatste keer in de huid van de wereldberoemde geheim-agent in No Time to Die, waardoor ze nu op zoek moeten gaan naar een vervanger.Een vrouw als Bond
Er doen behoorlijk wat namen de ronde, maar sommige mensen zouden het wel zien zitten als een vrouw het stokje overneemt. Pike liet zich hier in 2018 al over uit, maar haar uitspraken nemen nu in populariteit toe, hoogstwaarschijnlijk omdat haar mening uitdrukt wat mening Bond-fan denkt en voelt.

Zo zegt Pike: "Ik vind niet dat een vrouw Bond moet worden. Ten eerste denk ik dat een vrouw niet genoegen moet nemen met een of ander klein bijrolletje, maar de rol van James Bond overnemen is niet de oplossing".

Mening
Pike vervolgt: "Er moet gewoon een verhaal worden geschreven over een kickass agente. We moeten voor een nieuw verhaal zorgen, met een nieuw personage, dat ook legendarisch kan worden zoals Bond".

Ook heeft Pike het in het interview over de Bond-girls. Vandaag de dag zijn veel mensen van mening dat de actrices in de Bond-films vaak enkel en alleen worden neergezet als lustobjecten. Pike heeft hier eveneens een duidelijke mening over.

Bond-girls
"Het valt niet te ontkennen dat de wereld van Bond behoorlijk seksistisch kan zijn" gaat Pike verder. "Toch heb ik me nooit onzeker of slecht gevoeld tijdens de opnames van mijn 'pikantere scènes'. Ik denk dat dit te danken heb aan Barbara Broccoli. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik me nooit ongemakkelijk heb gevoeld op de set".

Uiteindelijk lijkt het erop dat het advies van Pike werd opgevolgd door de Bond-makers. In No Time to Die zitten meerdere vrouwen, maar ondanks het feit dat zij bloedmooi zijn, worden zij niet neergezet als lustobjecten maar juist als vrouwen die ook heel goed hun eigen boontjes kunnen dopen.

Zie hieronder nogmaals de trailer van de laatste Bond-film.NieuwsFilm