Rotten Tomatoes heeft Hollywood veranderd vindt M. Night Shyamalan

De regisseur deelt zijn mening over de site

Frank Vermeij 6 februari 2023 08:30 in Algemeen
M. Night Shyamalan heeft alles al zo'n beetje meegemaakt: van gigantische hits als The Sixth Sense en Signs naar megaflops als The Last Airbender en After Earth. Vervolgens maakte hij weer een comeback met The Visit en Split. Dit geeft hem een unieke kijk op Hollywood en nu is hij kritisch over het Rotten Tomatoes-platform.

Kritiek
In een interview met Yahoo! Entertainment vertelde Shyamalan in detail over hoe platforms als Rotten Tomatoes het Hollywood-landschap hebben veranderd en hoe het deels bepaalt welke films er wel of niet worden gemaakt tegenwoordig:

"Het is fascinerend als we het hebben over de eetlust die Hollywood nu heeft, en hoe Hollywood nu een soort systematiek van kunst vertegenwoordigt, die toen nog niet bestond."

"Nu is er een soort groepsforum van wat men kunst ziet, zoals Rotten Tomatoes en zo, waar wordt waargenomen dat 200 mensen dit over de film zeggen, en dan heeft het publiek een geaggregeerde reactie."

Beslissingen
Shyamalan vervolgde met een vergelijking met de jaren 90:

"Dat is tenminste wat je ziet. Het systeem neemt op basis daarvan nog meer beslissingen. Ik denk terug aan 1998, 1999, het was niet helemaal zo."

"We waren nog steeds een originele filmindustrie, en dus waren de dingen die beslissingen zouden bewegen om films te maken: 'Zijn ze impactvol?' 'Is het iets wat we nog nooit eerder hebben gezien?' Dat waren toen de statistieken."


Knock at the Cabin
Shyamalans nieuwste film Knock at the Cabin heeft op Rotten Tomatoes een prima score van 69% bij de critici. De reacties op Shyamalans nieuwere films (Glass, Old) lopen vaak uiteen: de ene vindt het vreselijk en de ander vindt het briljant. Nu is dat ook met mindere mate het geval met Knock at the Cabin.

Bekijk hieronder nog eens de trailer van Knock at the Cabin. De film zie je nu in de bioscoop.NieuwsFilm

meest populair