Fikse kritiek op aangekondigde Michael Jackson-film

Regisseur van controversiële Michael Jackson-documentaire noemt de aangekondigde film een verheerlijking van een man die kinderen misbruikte.

Patrick Offermans 6 februari 2023 20:30 in Algemeen
Recentelijk werd er een grote film over het leven van Michael Jackson aangekondigd. Dan Reed, regisseur van Leaving Neverland, heeft commentaar op de aangekondigde film en noemt het een verheerlijking van een man die kinderen misbruikte.

In de documentaire Leaving Neverland uit 2019 kwamen meerdere mannen aan het woord die vertelden dat ze als kind zijn misbruikt door Michael Jackson. De documentaire kreeg destijds veel aandacht, zowel positief als negatief. Familie en fans van Michael Jackson noemden de beschuldigingen vuile leugens.

Pedofiel?
Regisseur van de documentaire, Dan Reed, heeft weinig verwachtingen dat de aankomende film de problematiek rond Jackson op een respectvolle manier zal behandelen:

"Hoe ga je in een film het moment in beeld brengen dat Michael Jackson, een volwassen man, een kleine jongen mee naar zijn slaapkamer brengt? Door het feit te negeren dat Jackson graag het bed deelde met jonge jongens geef je een duidelijke boodschap af: als een pedofiel rijk en machtig is zal iedereen hem vergeven," aldus Reed.


Michael
Productie-studio Lionsgate liet onlangs weten dat de aankomende film alle aspecten van Michael Jackson's leven zal behandelen, en de controverses niet uit de weg zal gaan. Maar op welke manier dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

In Januari werd officieel aangekondigd dat de film in productie was. De film gaat Michael heten en wordt geregisseerd door Antoine Fuqua (Training Day). Een paar dagen later werd bekend dat Jaafar Jackson, een neef van Michael, de hoofdrol gaat spelen.

NieuwsFilm

meest populair