Disney kondigt grote vervolgfilms aan: 'Frozen 3', 'Toy Story 5' en meer

Disney kondigt grote vervolgfilms aan: 'Frozen 3', 'Toy Story 5' en meer

De focus komt te liggen op de grote franchises.

Tijdens een nieuwe bijeenkomst voor aandeelhouders heeft Disney onthuld dat er vervolgen worden gemaakt op eerder successen van Walt Disney Animation Studios. En dat is goed nieuws voor de fans.

Tijdens de bijeenkomst onthulde Disney CEO Bob Iger dat er vervolgen komen op de succesvolle films Frozen 2, Toy Story 4 en Zootopia alias Zootropolis.

Disney leunt op franchises
"Ik mag aankondigen dat we vervolgen in de maak hebben bij onze animatiestudio's op enkele van onze meest populaire franchises, Toy Story, Frozen en Zootopia," aldus Iger.

"We zullen binnenkort meer vertellen over deze producties, maar dit is een goed voorbeeld van hoe we leunen op onze ongeëvenaarde merken en franchises," gaf de grote baas ronduit toe.


Succesvolle films
De keuze is niet gek. De afgelopen films van Disney (en Pixar) waren geen doorslaand succes. Zo kwam Strange World niet verder dan $74 miljoen wereldwijd.

Frozen 2 (2019), Toy Story 4 (2019) en Zootopia (2016) werden alle drie genomineerd voor onder meer de Oscar voor Beste animatiefilm en kwamen ook boven de $1 miljard uit aan de wereldwijde box office. Eerder werd bekend dat Pixar werkt aan Inside Out 2.

Alle bestaande films in de reeksen vind je terug op Disney+ of misschien wel in je eigen Disney Dvd/Blu-ray-collectie.



NieuwsFilm

meest populair