Grote Nederlandse oorlogsfilm 'Het Verloren Transport' krijgt eerste trailer

Grote Nederlandse oorlogsfilm 'Het Verloren Transport' krijgt eerste trailer

Een waargebeurd verhaal over een gestrande deportatietrein gedurende WO2 komt naar het grote scherm.

Na het grote succes van De Slag om de Schelde was het natuurlijk maar een kwestie van tijd tot de volgende Nederlandse oorlogsfilm zou uitkomen. Nu is de eerste trailer uitgekomen van de indrukwekkende Het Verloren Transport, dat is gebaseerd op een bizar, waargebeurd verhaal aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

September Film is verantwoordelijk voor de oorlogsfilm, met Saskia Diesing aan het roer als regisseur. In de cast spelen onder andere de Nederlandse Hanna van Vliet, de Duitse Anna Bachmann en de Franse Eugénie Anslin.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal speelt de film zich af in een Duits dorpje met een verscheidenheid aan nationaliteiten, die elkaar troffen op het Duitse platteland. Daardoor zijn er ook acteurs uit meerdere landen te vinden in de cast van de aankomende film.

Waar gaat Het Verloren Transport over?
De synopsis van de film luidt: "In de lente van 1945 strandt een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger. Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone."

Vanaf 20 april zal Het Verloren Transport draaien in de Nederlandse bioscopen. Naar verwachting zal de film op 9 augustus uitkomen op VOD.



NieuwsFilm

meest populair