Wes Anderson niet blij met dat zijn 'Asteroid City' R-rated is en gaat in beroep

Wes Anderson niet blij met dat zijn 'Asteroid City' R-rated is en gaat in beroep

De regisseur wil dit laten aanpassen.

Het komt wel vaker voor dat filmstudio's moeten vechten om een R-rated rating te krijgen voor een van hun films. Wes Andersons nieuwste project, Asteroid City, krijgt nu R-rating, maar dat wil de regisseur juist absoluut niet hebben.

Anderson, o.a. bekend van The Grand Budapest Hotel en Fantastic Mr. Fox, is op dit moment druk bezig met Asteroid City. Deze heeft nu al een R-rating gekregen, aangezien er een naaktscène in de film zit.

Aankondiging
Het filmclassificatiesysteem van de Motion Picture Association wordt in de Verenigde Staten gebruikt om de geschiktheid van een film voor een bepaald publiek te beoordelen op basis van de inhoud ervan.

Alleen de NC-17 rating is strenger dan de R. De R staat voor Restricted en geeft aan dat jongeren onder de 17 de film alleen maar mogen zien onder begeleiding van een volwassene.

De Motion Picture Association brengt elke week weer een nieuwe lijst uit van films en hun ratings, waarin duidelijk werd dat Asteroid City dus een R krijgt. Wel staat er ook in het bericht dat de regisseur het hier niet mee eens is en gaat proberen dit te veranderen.

Wel of niet
De kans lijkt namelijk klein dat Anderson hierin zal slagen. Niet alleen wordt er bijna nooit gevraagd naar een andere rating, maar wanneer dit al het geval is, wordt de rating alsnog maar zelden aangepast.

Toch zijn hier enkele voorbeelden van. Denk bijvoorbeeld maar aan Kevin Smiths Clerks die van een NC-17 naar een R ging, Mary Harrons American Psycho, die ook van een NC-17 naar een R ging, maar Clint Eastwood deed al wat Anderson nu gaat proberen. Zijn 15:17 to Paris kreeg ook een R-rating, maar de iconische regisseur wist dit om te toveren tot een PG-13.

NieuwsFilm

meest populair