Ontslaggolf aanstaande bij The Walt Disney Company

Ontslaggolf aanstaande bij The Walt Disney Company

7000 mensen zijn binnenkort werkeloos.

Het gaat allemaal niet van een leien dakje bij Disney. De cijfers van 'het Huis van de Muis' vallen de laatste maanden behoorlijk tegen, waardoor er nu de nodige veranderingen gaan plaatsvinden. Het lijkt er nu dan ook op dat duizenden mensen ontslagen zullen gaan worden.

Het gaat niet zo goed bij Disney. In begin 2021 waren de aandelen duurder dan ooit, maar nu, twee jaar later, liggen ze bijna lager dan ooit tevoren. De aandelen zijn in 24 maanden tijd bijna 50% goedkoper dan eerst, wat dus betekent dat Disney op dit moment heel wat minder waard is.

Meer
Hoe komt dit? Nou, de nodige blockbusters van Disney vielen tegen. Superheldenfilms zoals Black Widow, Shang-Chi en Eternals leden allemaal verlies. Ook Thor: Love and Thunder was niet het succes waarop ze gehoopt hadden. Hetzelfde kan gezegd worden van de laatste paar Star Wars-films.

Ook zeggen de nodige filmfanaten dat Disney er de laatste jaren behoorlijk op is achteruit gegaan. Zo maken ze meer, maar lijkt het erop dat er steeds minder energie en tijd in wordt gestoken. Series zoals Ms. Marvel, She-Hulk en Hawkeye waren eveneens geen mega-hits. Misschien dat ook mede hierdoor het aantal Disney+ gebruikers afneemt?

Resultaat
Disney lijkt dus hun 'magic touch' kwijt te zijn. Voorheen was het succes na succes, maar nu wordt er dus zelfs verlies geleden. Als gevolg hiervan, moeten er mensen vertrekken. Dat kregen we al eerder te horen, maar het is een enorm aantal. Om precies te zijn, 7000 werknemers, oftewel 3% van Disney's team.

De Disney CEO, Bob Iger, bevestigde dit nieuws zelf. Volgens hem is dit nu nodig om geld te kunnen besparen. Disney wil namelijk 5,5 miljard dollar ophoesten, en het ontslag van duizenden mensen moet daarbij helpen.

Bericht
Zo staat er in het bericht van Iger: "We willen Disney beter gaan runnen, al helemaal gedurende deze lastige tijd. We willen dus 5,5 miljard dollar besparen. Zelf willen we al 2,5 miljard dollar minder gaan uitgeven".

"Om dit doel te kunnen behalen, moeten we 7000 mensen laten gaan. Ondanks het feit dat dit moet gebeuren, is dit absoluut geen makkelijke beslissing. Ik heb enorm veel respect voor al onze talentvolle medewerkers en ik weet dat dit lastig is".

NieuwsFilm

meest populair