Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Hij is dan wel van David Fincher, niet iedereen kent hem.

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 1997 in de spotlights.

Helaas worden films voor de jaren 2000 niet meer door iedereen bekeken, ook als er vele grote namen bij betrokken waren. Dat geldt ook voor The Game, al is deze toch meer dan de moeite waard.

Team
The Game werd gemaakt door niemand minder dan David Fincher, een van de geliefdste regisseurs in Hollywood. Zijn bekendste werken zijn Seven, Zodiac en The Social Network, maar The Game krijgt niet genoeg aandacht.

De film vertelt het verhaal van Nicholas Van Orton, een zeer succesvolle zakenman wiens leven op rolletjes loopt. Daar komt echter een einde aan wanneer hij een bijzonder verjaardagscadeau krijgt: The Game. Of hij het wil of niet, hij moet deelnemen aan het spel en dit zien te winnen, anders raakt hij alles kwijt.

Bekijk de trailer hieronder.



Ontvangst
De film, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Michael Douglas, Deborah Kara Unger en Sean Penn, werd sterk onthaald. Op IMDb scoort The Game namelijk een heel mooie 7,7 en ook op Rotten Tomatoes staat hij op een nette 77% (de 'gewone bioscoopgangers' geven de film zelfs een 84%).

Interesse? De film staat op streamingdiensten als VUDU, Amazon Prime en Apple TV. Ook kan je The Game huren of kopen op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair