Dit zijn de 11 grootste horrorfilms die dit jaar verschijnen

Dit zijn de 11 grootste horrorfilms die dit jaar verschijnen

Met sequels, remakes en Stephen King-verfilmingen heeft dit jaar veel te bieden.

2023 belooft een groots jaar te worden voor horrorfilms. Het jaar begon al sterk met M3GAN en lijkt alleen nog maar beter te worden. Dit zijn 11 van de grootste horrorfilms die dit jaar gaan verschijnen.

Scream VI
Het jaar trapt of met de zesde 'Scream'-film. In de film verlaten de Carpenter zussen (Melissa Berrera & Jenna Ortega) eindelijk Woodsboro en arriveren in New York. Helaas betekent dit niet dat ze nu veilig zijn, een nieuwe Ghostface wacht ze namelijk op. De film verschijnt op 9 maart in de bioscoop.



Renfield
De volgende film belooft alweer heel anders te worden dan de rest van de horrorfilms dit jaar. Renfield gaat over de Dracula's handlanger loyale handlanger die een nieuwe richting op wilt in zijn leven nadat hij verliefd wordt op een politieagente. Dracula wordt gespeeld door Nicolas Cage, genoeg reden om de film te checken. Renfield verschijnt 6 april in de bioscoop.



Evil Dead Rise
Een paar weekjes na Renfield krijgen we (nog) een reboot van een iconische filmreeks, namelijk Evil Dead Rise. Dit gaat de eerste film worden waarin we de iconische Ash Williams niet zullen zien en dus écht compleet op zichzelf staat.

De trailer laat zien dat het comedy-gehalte nogal wat omlaag is gehaald en we echt een gruwelijke horrorfilm kunnen verwachten. Je ziet Evil Dead Rise op 20 april in de bioscoop.



The Boogeyman
Een verfilming van een Stephen King-boek kan natuurlijk niet ontbreken uit een lijst als deze. Dit jaar krijgen we er twee, de eerste wordt The Boogeyman.

De film heeft een andere invalshoek dan het boek, het focust zich namelijk op een kind in plaats van een man die vertelt over zijn ervaring met de Boogeyman. In Amerika komt de film op 2 juni uit, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.



Insidious: Fear the Dark
'Insidious' keert dit jaar ook terug voor een vijfde film. De film markeert het regiedebuut van Patrick Wilson, hoofdrolspeler van de eerste twee films.

De film legt de focus weer op de Lambert-familie en volgt zoon Dalton (Ty Simpkins) die naar de universiteit gaat. Insidous: Fear the Dark verschijnt op 6 juli in de bioscoop.

The Nun 2
De eerste 'Nun'-film wordt niet gezien als een van de betere films in het 'Conjuring'-universum, maar het was desondanks een ontzettende financiële hit. Logisch dus dat er een vervolg komt. Franchise-veteraan Michael Chaves regisseert het vervolg die op 7 september verschijnt in de bioscoop.

The Exorcist
William Friedkin's originele The Exorcist wordt tot de dag van vandaag nog gezien als een van de beste horrorfilms ooit. Regisseur David Gordon Green neemt daarmee ook een grote uitdaging op zich om hetzelfde te proberen bij The Exorcist als hij met Halloween heeft gedaan.

De nieuwe Exorcist wordt namelijk ook een soort 'requel'. Ellen Burstyn keert namelijk terug als Chris MacNeil, terwijl de film voornamelijk focust op nieuwe personages gespeeld door onder andere Leslie Odom Jr. en Ann Dowd. De film verschijnt 12 oktober in de bioscoop.

Saw X
Tobin Bell keert weer terug als de iconische John Kramer/Jigsaw in alweer de tiende film in de franchise. Hoewel er nog niks officieels bekend is, lijkt het erop dat deze film zich afspeelt in tijdens een periode tussen het tweede en derde deel.

Shawnee Smith keert ook terug als Amanda. De film zie je op 26 oktober in de bioscoop.

The Last Voyage of the Demeter
Naast Renfield komt er dit jaar nog een hervertelling van Dracula uit. The Last Voyage of the Demeter is gebaseerd op een enkel hoofdstuk van het boek en wordt geregisseerd door André øvredal (Scary Stories to Tell in the Dark).

Dracula wordt in deze film gespeeld door Javier Botet. De film heeft nog geen exacte releasedatum.

The Strangers
Dit jaar komt de eerste film uit van de reboot-trilogie van The Strangers. Alle drie de film worden geregisseerd door Renny Harlin (Die Hard 2, Deep Blue Sea) en volgen nieuwe personages gespeeld door Madelaine Petsch (Riverdale) en Froy Guttierrez (Hocus Pocus 2).

Salem's Lot
De tweede Stephen King-film wordt een verfilming van Salem's Lot. De scenarioschrijver van It en It: Chapter 2 is ook verantwoordelijk voor het verhaal van deze film en gaat het regisseren. Vanwege het succes van de 'It'-films lijkt Salem's Lot in goede handen bij Gary Dauberman.

Oorspronkelijk zou de film op 20 april uitkomen, maar dat is onlangs veranderd. Een nieuwe releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair