Toen 'Terminator 2' uitkwam spoilde James Cameron de film met opzet

Toen 'Terminator 2' uitkwam spoilde James Cameron de film met opzet

De regisseur legt nu eindelijk uit waarom hij dit deed.

James Cameron staat bekend als een van de meest succesvolle regisseurs aller tijden. Hij is verantwoordelijk voor iconische films zoals Titanic, Avatar en Terminator 2: Judgment Day. Toch was er iets 'vreemds' aan de hand met de laatstgenoemde blockbuster.

Terminator 2: Judgment Day, de langverwachte opvolger van de cultfilm uit 1984, werd uitgebracht in de zomer van 1991. Miljoenen filmfanaten keken uit naar de film, maar toch werd een belangrijk detail al in de trailer verklapt, wat voor de nodige frustratie zorgde.

Vriendelijk
In de trailer wordt het al snel duidelijk dat Arnold Schwarzeneggers Terminator T-800 in het tweede deel vriendelijk is en geen bedreiging vormt voor John Connor. Sterker nog, hij wil hem beschermen voor de andere Terminator, een T-1000.

Fans van de franchise dachten altijd dat de studio de trailer zo in elkaar had gezet, maar nu blijkt dat niemand minder dan Cameron zelf hiervoor gekozen had. Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit.

Reden
De regisseur heeft er een goede reden: "Ik was degene die met dit idee kwam. Ik was verantwoordelijk voor de marketing en ik wilde al in de trailer laten zien dat Arnold een 'good guy' was".

"Het is ook niet een plottwist à la 'Sixth Sense', dat pas op het einde van de film voorkomt. Je komt er in het begin al achter dat Arnold een goedzak is. Ik besloot om dit al te laten zien voordat de film überhaupt uitkwam. Ik ben altijd van mening geweest dat je sterkste verhaallijn meteen duidelijk moeten zijn, dus dat deed ik dan ook met mijn trailer".

Resultaat
Ondanks het feit dat misschien niet iedereen het hier mee eens zal zijn, was Terminator 2 een enorm succes en bracht het meer dan 500 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office.

Het werd geprezen om zijn baanbrekende special effects en de terugkeer van Schwarzenegger als de iconische cyborg.

Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair