David Lynch in Cinema 301

Op dinsdag 6 november zal Cinema 301 in het teken staan van regisseur David Lynch. Met de digitale vertoning van een zestal korte films die Lynch maakte tussen 1966 en 1995 zullen de minder bekende pareltjes uit zijn oeuvre eindelijk op het grote doek te zien zijn.



Van zijn allereerste stappen als filmregisseur in 1966 toen David Lynch in het tweede jaar van de kunstacademie zat met Six Men Getting Sick tot een filmpje dat hij maakte ter ere van het 100-jarige bestaan van het medium film in 1995 met Lumière et compagnie: Premonitions Following an Evil Deed zit het programma vol obscure en moeilijk verkrijgbare werkjes van een van de meest interessante filmmakers. David Lynch zelf zal iedere film onscreen inleiden!



Na een korte pauze zal vervolgens de eerste aflevering van de televisieserie On the Air worden vertoond. Deze serie maakte Lynch samen met Mark Frost, met wie hij ook de succesvolle serie Twin Peaks maakte. In tegenstelling tot dat succes, werden van On the Air slechts zeven afleveringen gemaakt, waarvan Lynch alleen de eerste zelf regisseerde. De serie is nooit op DVD verschenen, dus dit is je kans om je onder te laten dompelen in deze onbekende, surrealistische filmwereld van David Lynch.



De bar van Cinema 301 (Overtoom 301, Amsterdam) gaat open om 20:00. De films starten om 20:30 en entree is slechts 4 euro inclusief lidmaatschap. Roken is toegestaan. Info: Second Screen.



NieuwsFilm

meest populair