Deze acteurs waren bijna Jules en Vincent in 'Pulp Fiction'

Deze acteurs waren bijna Jules en Vincent in 'Pulp Fiction'

Het had anders kunnen uitpakken

Een klassieker als Pulp Fiction is haast niet voor te stellen met andere acteurs. De cult-film introduceerde meerdere memorabele personages waaronder Vincent en Jules, gespeeld door John Travolta en Samuel L. Jackson. Toch had filmregisseur Quentin Tarantino andere acteurs in zijn hoofd.

Pulp Fiction is de tweede film van filmregisseur Quentin Tarantino en vertelt verschillende verhaallijnen in een non-lineair format.

Èèn van deze verhaallijnen draait om het iconische duo Vincent Vega & Jules Winnfield, twee huurlingen die de vuile was van Marsellus Wallace (gespeeld door Mission Impossible-acteur Ving Rhames) doen. Toch had de Kill Bill-regisseur aanvankelijk andere acteurs in zijn hoofd.



Vincent Vega
De eerste keuze voor de rol van Vincent Vega ging naar acteur Michael Madsen, die ook in Tarantino's eerste film Reservoir Dogs speelde. De acteur weigerde echter de rol om in een andere film te spelen.

Filmproducent Harvey Weinstein had liever Daniel Day-Lewis in de huid van de huurmoordenaar zien kruipen. De rol ging uiteindelijk naar John Travolta die uiteindelijk een Oscarnominatie voor zijn vertolking kreeg.

Jules Winnfield
Tarantino had de rol van Jules specifiek voor Samuel L. Jackson geschreven. Toch ging de rol bijna naar acteur Paul Calderón, die uiteindelijk de barman speelt in Marsellus Wallace's nachtclub.

De auditie van Samuel L. Jackson liep alles behalve vlekkeloos, aangezien hij een filmproducent intimideerde. Uiteindelijk werd de acteur een van Tarantino's vaste keuzes, gezien hij in 6 van de 9 Tarantino films te zien is.

Pulp Fiction valt momenteel hier te streamen op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair