Het alternatieve einde van 'I Am Legend' uitgelegd

Het alternatieve einde van 'I Am Legend' uitgelegd

Zombies lijken slimmer dan we dachten in alternatief einde.

Het einde van I am Legend uit 2007 verdeelde het publiek flink. Toch bestaat er een alternatief einde die misschien meer waardig is aan het boek.

I am Legend komt officieel van het boek van Richard Matheson uit 1954. Hoewel er in de film veel verschillend zaten, was het grootste verschil wel het einde. In de film sterft Robert Neville door zelfmoord, terwijl het in het boek heel anders afloopt met het hoofdpersonage.

Alternatief einde uitgelegd
In de film zien we hoe Will Smith's Neville uiteindelijk een geneesmiddel weet te vinden maar op hetzelfde moment de zombie-achtige mensen zijn huis binnen komen stormen. Hij besluit zichzelf op te offeren zodat Anna en Ethan kunnen ontsnappen. De 2 vinden een groep andere overlevers en hebben het geneesmiddel. Zo lijkt het erop dat de mensheid is gered.

In het alternatieve einde komt Neville er tijdens de bestorming achter dat ze helemaal niet achter hem aanzitten, maar achter hun broeder die hij had meegenomen als proefpersoon. Zo merkt hij dat de zombies een stuk intelligenter zijn dan hij dacht en dat ze een eigen samenleving hebben. Hij laat hem gaan, maar realiseert zich dat hij een monster is geworden voor de zombies.

Samen met Ethan, Anna en het geneesmiddel vertrekt hij naar Vermont. Hoewel het nog steeds niet dichtbij het einde uit het boek zit, waar Neville wordt geëxecuteerd wordt voor zijn misdaden, komt het toch wel wat dichterbij aangezien Neville bij dit einde zich ook realiseert dat hij helemaal niet zo onschuldig is als hij dacht.

I am Legend 2 volgt alternatief einde
Toen I am Legend 2 en de terugkeer van Will Smith werd aangekondigt waren er veel vragen over hoe dat mogelijk is. Daarna werd er aangegeven dat het tweede deel verder zou gaan met waar het alternatieve einde was gebleven.

Dit laat dus zien hoe erg er de voorkeur wordt gegeven aan het alternatieve einde aangezien Neville dood ging, maar in deel 2 gewoon weer leeft.

Voor de rest is er nog niet veel duidelijk over het verhaal. Met het andere einde zijn er nog genoeg vragen die openstaan zoals waar de spanning vandaan gaat komen aangezien de zombies geen gevaar zijn. Ook is het de vraag of Neville het geneesmiddel wel aan de rest heeft gegeven of dat hij besloot ze met rust te laten.



NieuwsFilm

meest populair