James Cameron kan zich vereenzelvigen met Thanos en zijn dodelijke plan in 'Avengers: Infinity War'

James Cameron kan zich vereenzelvigen met Thanos en zijn dodelijke plan in 'Avengers: Infinity War'

De Avatar-regisseur ziet wel een groot probleem.

In de afgeronde Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe had het personage Thanos een prima einddoel. Hij wilde het universum redden van de dreigende ondergang. Geen verkeerd plan natuurlijk. Probleem: de helft van al het leven moest daarvoor dood.

Dit monsterlijke plan kreeg in Avengers: Infinity War steun van de nodige minions en werd ook voltooid. Gelukkig was er wraak in Endgame.

In het echte leven zou een het halveren van de menselijke populatie op aarde een oplossing kunnen zijn voor heel wat actuele problemen. Dit lijkt regisseur James Cameron ook zo'n beetje te denken.


Een probleem
"Ik kan me vereenzelvigen met Thanos. Ik denk dat hij met een redelijk geschikte oplossing kwam. Het probleem is dat niemand zijn hand zal opsteken om vrijwillig tot de helft te behoren die moet gaan," zei Cameron in gesprek met Time.

Cameron klinkt hier redelijk hard en misschien is dat ook wel zo. Duidelijk is wel dat Cameron zich zorgen maakt over moeder aarde. Zijn Avatar-films spelen zich af in een wereld (Pandora) waarvan de bewoners op een natuurlijke wijze verbonden zijn met die wereld.

De mensheid komt echter langs om de natuurlijke band te verstoren en Pandora uit te buiten van zijn natuurlijke bronnen. Als mensen zijn we daar uiteraard heel goed in.

Avengers en Jake Sully
Gelukkig bestaan de Avengers in het MCU om het dodelijke plan van Thanos terug te draaien. In Avatar zijn de Na'vi goed af onder de bezielende leiding van Jake Sully en zijn gezin.



NieuwsFilm

meest populair