Superheldenfilms zijn allemaal hetzelfde volgens 'Batman Begins'-acteur Liam Neeson

Superheldenfilms zijn allemaal hetzelfde volgens 'Batman Begins'-acteur Liam Neeson

De acteur deelt weer eens zijn mening.

Liam Neeson mag zelf dan wel in een superheldenfilm gespeeld hebben, dit was alweer een tijdje geleden. De acteur speelde namelijk de schurk Ra's Al Ghul in Christopher Nolans Batman Begins, maar volgens Neeson zijn de superheldenfilms veel minder 'waard'.

De acteur, o.a. bekend van de populaire Taken-franchise (al dacht hij zelf dat dit zou floppen), laat zich er tijdens een recent interview over uit: "Ik zal eerlijk zijn: al deze superheldenfilms die nu uitkomen? Ik ben er geen fan van. Absoluut niet".

Uitleg
Neeson legt uit hoe dat komt: "Kijk, ergens vind ik ze wel heel knap gemaakt. Ze zien er fenomenaal uit, maar het is altijd hetzelfde verhaal. Je kan er een kijken en constateer je zelf dat ze proberen Chris Nolan na te doen".

De superheldenfilms die de laatste jaren uitkomen, voornamelijk van Marvel, zijn volgens Neeson ook van een ander kaliber, waardoor ze minder serieus worden genomen.

Zo vervolgt hij: "Nolan's 'Batman'-trilogie voelde aan als een film noir. En dan ook nog eens met Christian Bale, Gardy Oldan, Michael Caine én Morgan Freeman? Mijn God, wat een casting!"

Meer?
Ondanks het feit dat Neeson geen grote fan is van de hedendaagse superheldenfilms, laat hij zich wel uit over de nieuwe Batman-film van Matt Reeves die hij wel goed vond. Een terugkeer naar Gotham zal echter niet snel gebeuren.

Toen hij hiernaar gevraagd werd was zijn reactie als volgt: "Opnieuw een schurk spelen in Batman? Nee, dat heb ik al gedaan. Ra's was trouwens niet echt een 'bad guy'. Hij probeerde de wereld weer 'te repareren' op zijn eigen manier".

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van de sterk onthaalde superheldenfilm.



NieuwsFilm

meest populair