Om deze reden weigerde Liam Neeson om James Bond te spelen

Om deze reden weigerde Liam Neeson om James Bond te spelen

Het is te danken aan zijn vrouw.

Nadat Liam Neeson begin jaren 90 te zien was in Schindler's List kreeg hij meerdere keren de rol van James Bond/007 aangeboden door producent Barbara Broccoli. Elke acteur had natuurlijk meteen ja gezegd, maar Neeson kon dit niet om een bepaalde reden.

Neeson onthult in een nieuw interview dat Barbara Broccoli hem in de jaren 90 meerdere keren had benaderd om te zien of de acteur interesse had om Bond te spelen:

"Ik ken de Broccoli's. Ze keken naar een stel acteurs. 'Schindler's List' was uitgekomen en Barbara [Broccoli] had me een paar keer gebeld om te vragen of ik geïnteresseerd was, en ik zei: 'Ja, ik zou geïnteresseerd zijn.'"

Ultimatum
Een van de meest iconische en gewilde rollen ooit die je gewoon wordt aangeboden? Dat klinkt natuurlijk als een droom voor veel acteurs. Zo ook voor Neeson, maar als hij had geaccepteerd, had zijn huwelijk er nogal anders uitgezien:

"En toen zei mijn lieve vrouw [Natasha Richardson], god rust haar ziel, tegen me terwijl we 'Nell' aan het opnemen waren in de Carolina's: 'Liam, ik wil je iets vertellen: als je James Bond speelt, gaan we niet trouwen.'"

"Ze gaf me een James Bond-ultimatum," voegde Neeson eraan toe. "En ze meende het! Kom op, er zijn al die prachtige meisjes in verschillende landen die in bed kruipen en uit bed komen. Ik weet zeker dat veel van haar besluitvorming daarop gebaseerd was!"

Actie
In de jaren erna werd Neeson met films als Taken en Star Wars Episode I: The Phantom Menace natuurlijk alsnog de actie-icoon die we nu kennen. Hoewel hij nu wat minder in actiefilms speelt, zit Neeson niet stil.

Hieronder bekijk je de trailer van zijn nieuwe film Marlowe, die je vanaf 16 maart in de Nederlandse bioscopen ziet.



NieuwsFilm

meest populair