Trailer voor 'Empire of Light' van 'Skyfall'-regisseur Sam Mendes

De film is een ode aan de vergane glorie van oude bioscopen en de mensen die erin hun leven vertoeven.

Vele regisseurs hebben al hun liefde aan de cinema verklaard in een speciale film (denk bijvoorbeeld aan Cinema Paradiso), en nu is regisseur Sam Mendes aan de beurt met Empire of Light. Nu komt 20th Century Studios met een trailer en een releasedatum voor de film in Nederland.

In de film werkt Sam Mendes wederom samen met de bejubelde cinematograaf Roger Deakins. In eerdere jaren maakten ze samen 1917, Skyfall, Revolutionary Road en Jarhead. De film is al uitgekomen in de Verenigde Staten en heeft meerdere nominaties binnengesleept bij de Golden Globe Awards en de Academy Awards.

Wat uniek is, is dat dit de eerste keer is dat Mendes een script verfilmt van zijn eigen hand. Hiervoor had hij wel een vinger in de pap in het schrijfproces, maar al zijn eerdere films waren altijd geschreven door andere scenaristen.

Waar gaat de film Empire of Light over?
In 1980 werkt Hilary Small als bioscoopmanager in de Empire Cinema in een noordelijk kustplaatsje in Engeland. Ze worstelt met een bipolaire stoornis en haar leven, dat geen enkele kant op lijkt te gaan. Een nieuwe werknemer, Stephen, doet haar leven weer opbloeien, omringd door de vergane glorie van een oude bioscoop.

Vanaf 6 april zal Empire of Light draaien in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair