Algemeen

Fox News over Golden Compass

door FilmTotaal op 07.11.2007 om 13:18 in Algemeen

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ruben

Avatar

Atheisten worden gediscrimineerd. Ik roep 't al tijden.

Hollywood mag zonder problemen christen-propaganda uitbrengen, maar zodra er een film uitkomt die vraagtekens zet bij het geloof, is dat ineens indoctrinatie van kinderen? Kom nou zeg...

Fox is een levensgevaarlijke zender. En Bill O'reilly is de duivel.

veger

Avatar

Wat zijn die Amerikanen af en toe toch ENG!
Die presentator is misschien nog wel het ergst. Lekker vragen gaan stellen, maar de mensen vervolgens geen gelegenheid geven om te antwoorden! DOM JOH!
Stop een hamburger in je strot en stik erin alsjeblieft!

Wat een stel fundamentalistische gelovigen zijn het daar toch in Amerika!

The Golden Compass :W

P.S. God Bless America!

Thousand Words

Avatar

Los van de discussie over atheisme vs religie valt het me op dat de presentator duidelijk partij kiest. De vrouw krijgt amper de tijd om uit te spreken. Het lijkt me verschrikkelijk om een dergelijke discussie te moeten voeren.
Het zijn dit soort beelden dat me doet beseffen dat de VS toch een raar land is.
Ooh, en ik snap dus niet hoe Amerikanen kunnen praten en lachen tegelijkertijd. De priester heeft een hoog autoverkopersgehalte.

Soldier

Avatar

Je kan zo zien aan welke kant de presentator staat.

Fox nieuws :9

Wesley18M

Avatar

Dit is echt zo belachelijk...:S
tis een FILM!! tis Fictie en sinds wanneer maakt het wat uit in wat je gelooft?

Die amerikanen sporen af en toe niet hoor..
ze moeten zich eens storten op echte problemen zoals het verder opknappen van new orleans, en de mensen die hun huis zijn kwijt geraakt in Californie door de bosbranden...

IDIOTS!

Languh

Avatar

Riiiight,
rare jongens die romeinen... eh m. .. ik bedoel amerikanen

Ruwe Pit

Avatar

Betere (gratis) reclame hadden ze zich niet kunnen wensen...
Schitterend boek, hopelijk komt de film in de buurt..

Ice

Avatar

Het is bekend dat Fox zeer conservatieve zender is. Ze zijn bovendien een schande voor de journalistiek, want op deze zender wordt zelden nieuws objectief gebracht.

tukkerstein

Avatar

Fox News moet gewoon wat zendtijd opvullen. Ik kan mij voorstellen dat critici dit zeggen, maak daar een itempje van en Fox is weer blij. Dat het onzin is en maar een film is daar ben ik het absoluut mee eens.

Geranimous

Avatar

Ik heb de boeken gelezen en ongeacht of je gelovig bent of niet is het een feit dat His Dark Materials het geloof denigreerd. Het belachelijke is dat meneer Pullman een hekel heeft aan de Narnia reeks omdat het propaganda is voor het geloof en vervolgens een reeks maakt die hetzelfde doet voor Atheïsme. Dat is volstrekt ongeloofwaardig.

Ik vond de boeken overigens prima en ik ga ook naar de film maar voorstanders van His Dark Materials moeten hun mond houden over Narnia.. Propaganda kan wel of niet. Er moet niet met 2 maten gemeten worden.

MrMister

Avatar

Die mensen zijn gewoon betaald om serieus te praten over deze nonsens. Waar GAAT het over?! So what, het is een fucking film! Ga lekker Noord-Korea verkeerd op de kaart aanwijzen ofzo (

)

MrMister

Avatar

Dubbel..srry

merijnsa

Avatar

Fox is echt één van de meest debiele zenders op aarde.

Geranimous

Avatar

Wat een onzin over de zender Fox zeg!. Natuurlijk is het tenenkrommend om te zien hoe er partij gekozen wordt in het filmpje. Maar Fox is zeker geen conservatieve zender en de laatste opmerking verdiend niet eens een reactie.

Keyser Söze

Avatar

Geranimous "...en de laatste opmerking verdiend niet eens een reactie."
Jawel hoor:

Fox is echt één van de meest debiele zenders op aarde.

tukkerstein

Avatar

Ja?

Dan zou ik The Simpsons, Prison Break, 24, The X-Files, Famili Guy, Bones en House voortaan maar negeren.

Kansloze reacties.

Ravaged

Avatar

ruben "Atheisten worden gediscrimineerd. Ik roep 't al tijden.

Hollywood mag zonder problemen christen-propaganda uitbrengen, maar zodra er een film uitkomt die vraagtekens zet bij het geloof, is dat ineens indoctrinatie van kinderen? Kom nou zeg..."


100% mee eens. Erger me echt kapot aan de houding van Christelijke organisaties die lopen te roepen dat ze het recht hebben om hun geloof te uiten, maar andersom is het discriminatie en/of indoctrinatie (wat bij de situatie het meest relevant is). Dit is geen uitzondering.

De presentator die keihard die vrouw op het matje roept voor wat ze gezegd zou hebben (waarschijnlijk zwaar uit context gehaald, maar dat volgde ik niet helemaal), was gewoon ridicilous. En dat hij de gelovige vent het laatste woord gaf 'out of respect'...:r

Krijg door dit fragment opeens veel meer interesse in de film.

Soldier

Avatar

Keyser Söze "Jawel hoor:

Fox is echt één van de meest debiele zenders op aarde."


tukkerstein "Ja?

Dan zou ik The Simpsons, Prison Break, 24, The X-Files, Famili Guy, Bones en House voortaan maar negeren.

Kansloze reacties."


FOX is geen debiele zender, FOX News is gewoon debiel. :P

Geranimous

Avatar

@tukkerstein. idd. De opmerkingen over fox slaan gewoon nergens op.

@Soldier

heb je wel eens vaker naar Fox News gekeken? Het valt reuze mee allemaal. Dit was idd heel erg pijnlijk en journalistiek van het laagste niveau. Maar ik denk dat dit niet kenmerkend is voor Fox.

En waar iedereen voor het gemak overheen kijkt is dat de voornaamste kritiek van o.a. de katholieken is dat het Christendom gedenigreerd wordt in de film, Dat is gewoon een feit en daar zijn ze het niet mee eens. Je mag best Atheïst zijn. Niks mis mee. Maar laat mensen die wel geloven lekker met rust.

Ravaged

Avatar

Geranimous "En waar iedereen voor het gemak overheen kijkt is dat de voornaamste kritiek van o.a. de katholieken is dat het Christendom gedenigreerd wordt in de film, Dat is gewoon een feit en daar zijn ze het niet mee eens. Je mag best Atheïst zijn. Niks mis mee. Maar laat mensen die wel geloven lekker met rust."


Zoals dat andersom ook altijd gebeurt?

Daarnaast heb ik eerste boek gelezen en vond ik het echt heel erg meevallen. Ja, de kerk is daar niet de good guys, maar gedenigreerd? Misschien doet het mij minder, aangezien ik zelf Atheist ben, maar in gevallen bij andere films vond ik de gepijnigde noodkreten van de gevestigde Christelijke orde zwaar overdreven, en ik denk dat het hier ook het geval is. En waar was de massale kritiek en eisen tot censuur bij de release van het boek? Het is hetzelfde gezeik als met DaVinci Code. Beetje gerommel met het boek en opeens een golf van protest en gejank bij de film.

Laat ons atheisten nou 's genieten van een film zonder geforceerde kerkelijke moraal. Christenen hoeven de film niet te zien, als ze niet verder kunnen kijken dan hun geloof. Kan er alleen genoten worden van films die een Christelijke moraal heeft?

Diedo

Avatar

@Geranimous

Ik heb twee maanden met genoegen naar Fox gekeken, maar zelf de conclusie getrokken dat het wel zo erg is en dat dit wel kenmerkend is voor de zender.
Dat geldt ook voor andere Amerikaanse nieuwszenders, maar wellicht in mindere mate. Het is zeer manipulatief; en mij zijn nog meer methoden opgevallen dan die al redelijk overzichtelijk zijn uiteengezet in de (zeer subjectieve) documentaire Outfoxed.

Geranimous

Avatar

@ Ravaged

2 wrongs don't make a right. Ook al zou bijna elke film met christelijke inslag Atheïsten naar beneden halen is het nog steeds niet goed te praten als het anderson gebeurd. Ik vind het in het eerste boek zelf ook wel meevallen. In het 2e en het 3e boek wordt het wel erger. Ik heb er zelf geen probleem mee. Ik heb alle boeken maar ik irriteer me aan de mensen die de christenen aanvallen en zeggen dat ze onzin uitkramen terwijl er zeker wel denigrerend gedaan wordt over het geloof. En dat Pullman het zelf ontkent vind ik helemaal belachelijk. Hij heeft zo'n hekel aan de Narnia reeks terwijl in die reeks er niet denigrerend over ongelovigen wordt gedaan.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben het niet eens met dat gezeur over een boycot. Als je het niet wil zien dan ga je toch niet. Naar horen zeggen wordt ge kerk in Monte Python ook belachelijk gemaakt. Ik lig er niet wakker van.

@ Diedo

Ik ben er niet van op de hoogte dat dit kenmerkend is voor Fox. Fox staat namelijk bekend als een sensatiezender. Fox is d SBS 6 van Amerika. Dat zeggen ze omdat Fox ipv kwaliteitsdrama's als six feet under en dergelijke programma's als Prison Break, 24 en American Idol op de buis brengt. Daarom vind ik het raar om te horen dat Fox conservatief zou zijn.

ruben

Avatar

De vraag is natuurlijk wat 'denigrerend' is. Christelijke verhalen, films etc. zijn per definitie denigrerend naar atheisten en andersdenkenden, omdat zij als slecht/verloren/inmoreel afgeschilderd. Dat is een boodschap die we steeds opnieuw te horen krijgen. Als je aan de andere kant inhoudelijke kritiek hebt op het geloof, ben je godslasterlijk bezig. Ik ken het boek niet en ben benieuwd naar de film, maar in een tijd waar in Amerika, maar steeds vaker ook in Europa, ongelovigen het steeds zwaarder te verduren krijgen, lijkt me een verhaal gemaakt vanuit atheistisch standpunt een welkome afwisseling.

tukkerstein

Avatar

Kwaliteitsdrama's worden volgens mij voornamelijk geproduceerd door HBO, de zenders CBS, ABC hebben ook allemaal van dat soort series (opvallend trouwens dat series op HBO het volgens mij minder doen bij de Emmy's dan series van Fox, CBS of ABC, maargoed, dat terzijde).

Dat Fox=conservatief wordt volgens mij ernstig opgeblazen. Die lui moeten toch ergens aandacht aan besteden op een 24-uurs nieuwskanaal. Lijkt er een beetje op dat het NOS Journaal nogal links geöriënteerd zou zijn, ook dat is denk ik nogal opgeblazen. Er worden misschien wat meer linkse politici gevraagd om hun mening bij onderwerpen, maar daar houdt het dan ook mee op.

ruben

Avatar

tukkerstein "Dat Fox=conservatief wordt volgens mij ernstig opgeblazen."
Niet alleen conservatief. Maar onethisch, niet-journalistiek en pure evil.

http://www.youtube.com/watch?v=HIVnwYGU9Qo
http://www.youtube.com/watch?v=oGqPxn7njqM
http://www.youtube.com/watch?v=l-F-zmTNuk4

en de meest ontluisterende: http://www.youtube.com/watch?v=t3kI8LNTqNo

Ravaged

Avatar

tukkerstein "(opvallend trouwens dat series op HBO het volgens mij minder doen bij de Emmy's dan series van Fox, CBS of ABC, maargoed, dat terzijde)."


HBO is wat te 'aanstootgevend' voor de Emmy's, gok ik. Afhankelijk van de serie, maar bijvoorbeeld Rome of Deadwood zaten vol met behoorlijk gescheld en vrouwelijk/mannelijk naakt. Meestal gaan ze met awards voor de 'nettere' shows.

Geranimous

Avatar

Ik weet niet over welke Emmy Awards jullie het hebben maar HBO heeft altijd de meeste nominaties van alle zenders de laatste jaren.Dat is algemeen bekend.

2007: 86 nominaties, 21 keer winst
2006 95 nominaties, 26 keer winst


In 2004 wordt de miniserie "Angels in America" 21 keer genomineerd en er worden 11 Emmys binnengesleept. Daarmee braken ze het record voor meeste gewonnen Emmys in 1 awardshow.

In 2007 werd "Bury My Heart At Wounded Knee" 17 keer genomineerd en werden er 6 Emmys binnengehaald. Ik kan zo nog wel even doorgaan. HBO haalt al jaren de meeste nominaties en awards binnen.Ook de opmerking dat ze aanstootgevende programma's maken is nergens op gebaseerd. Check maar even de volgende titels:

"Life and Death of Peter Sellers"
"Warm Springs"
"Empire Falls"
"Mrs Harris"
"Elizabeth I"
"Bleak House"
"Girl In The Café

HBO wordt juist als een kwaliteitszender gezien.

tukkerstein

Avatar

Sorry, ik trok een voorbarige conclusie, ik enkel naar Six Feet Under en nog een serie op imdb voor het aantal Emmy's en Golden Globes, en vergeleken bij bijvoorbeeld 24 vond ik dat aantal nogal tegenvallen..


@ruben

Die documentaire gaat over enkele journalistieke blunders uit de geschiedenis van Fox News in een filmpje van zo'n 10 minuten. Vergeet daarbij niet dat Fox News sinds 1996 uitzendt, dus al 11 jaar 24 uur per dag nieuws uitzendt. Dacht je dat er bij CNN niets gebeurde? Ik heb ook meer vertrouwen in CNN dan in Fox News, net als dat ik meer vertrouwen heb in het RTL Nieuws dan Hart van Nederland.

Ravaged

Avatar

1) Ik zei niet dat aanstootgevend =/= kwaliteit is. Au Contraire, ik vind persoonlijk dat het opzoeken van realisme op alle niveau's vaker mag gebeuren, zolang het niet banaal is. Maar het geweld in The Soprano's bijvoorbeeld, is niet overdreven gory, maar biedt juist een level van realisme, wat ik graag zie.

2) Ik zei ook niet dat ze alleen maar aanstootgevende shows maken. Ze hebben inderdaad wel wat shows die netjes zijn... En dat het een kwaliteitszender is, werd niet tegengewerkt.

Ik zocht trouwens ander woord, wat ongeveer 'aanstootgevend' betekent, maar niet helemaal. Kom er alleen niet op; Maar dat woord past meer bij wat ik bedoelde te zeggen... :|

Geranimous

Avatar

@ Tukkerstein

Fouten maken we allemaal. En je geeft in mijn opinie in je tegenreactie op Ruben precies de juiste nuance aan Fox News. Zo kan je het het best verwoorden denk ik.

@ Ravaged
Ik snap je nu helemaal. Ze maken idd programma's als Six Feet Under en Angels In America dus ze schuwen controverse niet bij HBO. Maar tegelijkertijd maken ze ook weer wat bravere dingen. Die balans maakt HBO waarschijnlijk zo succesvol.

Mijn broer zij gisteren overigens dat het Christendom wel Vogelvrij is. Hij zei dat hij Pullman wel eens zo'n boek over tegen de Islam wil zien schrjven. Monthy Python Life of Mohammed zal ook nooit worden gemaakt. Christenen boycotten en verbranden slechts. Maar mensen als Wilders en Hirsi Ali weten dat ze zonder beveiliging niet lang meer te leven zouden hebben. Niet dat ik dat goedkeur. Zeer zeker niet. Maar het christendom bashen is erg makkelijk en zodra er een tegenreactie komt zijn de christen bekrompen en eng en worden de kruistochten erbij gehaald. Is niet echt fair denk ik.

Peter

Avatar

Mijn god, zijn hier nu mensen bezig om Fox News neer te zetten als een heel gewone net-als-alle-anderen nieuwszender?

NieuwsFilm

meest populair