Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Ken jij 'The Salesman' al?

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2016 in de spotlights.

Het gaat hier om de de Iraanse film The Salesman. De film, geregisseerd door Asghar Farhadi, werd erg sterk onthaald en won meerde prestigieuze filmprijzen, waaronder zelfs de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van een jong stel dat gedwongen wordt om te verhuizen naar een nieuw appartement na een verwoestende aardbeving. Helaas pakt dit niet erg goed uit... De vrouw wordt in hun nieuwe huis wordt aangevallen, waardoor hun leven langzaam uit elkaar begint te vallen.

The Salesman wordt vaak beschreven als een emotionele rollercoaster. Het verhaal behandelt verschillende thema's, waaronder trauma, wraak, liefde en vergeving, en weet deze op een krachtige manier over te brengen. Bekijk de trailer hieronder.



Kijken
Het is dan misschien wel geen luchtige film, maar wel een die lang bij de kijker zal blijven hangen. Dit is te danken aan de sterke regie van Farhadi maar ook aan de hoofdrolspelers, Shahab Hosseini en Taraneh Alidoosti. Hun prestaties zijn hartverscheurend en zorgen ervoor dat de kijker volledig wordt meegenomen in hun verhaal.

Op meerdere filmwebsites scoort The Salesman dan ook bijzonder sterk. Op IMDb staat de film op een 7,7 en op Rotten Tomatoes staat hij op een prachtige 96%.

Interesse? De film staat op Amazon Prime en HBO Max. Heb je deze streamingdiensten niet? Je kan hem ook zien op NPO Plus, CineMember of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair