Warner Bros. Discovery en New Line Cinema maken deal voor meer 'Lord of the Rings'-films

Warner Bros. Discovery en New Line Cinema maken deal voor meer 'Lord of the Rings'-films

Er wordt flink geïnvesteerd in het verder ontdekken van J.R.R. Tolkien's Middle-Earth.

Ondanks de aankomende seizoenen voor The Rings of Power van Amazon Studios en de animatiefilm The War of the Rohirrim, lijkt er meer Lord of the Rings aan te komen.

Warner Bros. en New Line Cinema hebben een meerjarig contract gesloten met het Zweedse gaming bedrijf Embracer Group, welke momenteel in het bezit is van de filmrechten. Het contract stelt de studio's in staat meer films te kunnen ontwikkelen gebaseerd op J.R.R. Tolkien's The Lord of the Rings en The Hobbit.

De plannen werden aangekondigd door CEO David Zaslav tijdens een investeerders bijeenkomst van Warner Bros. Discovery afgelopen donderdag. Het was al eerder aangegeven door Zaslav dat de studio meer zou gaan focussen op de grotere franchises.

Geen remakes
Fans kunnen echter opgelucht ademhalen. Michael De Luca and Pamela Abdy, studiobazen van Warner Bros. film, blijken geen interesse te hebben om de trilogieën van Peter Jackson opnieuw te verfilmen.

"Twintig jaar geleden nam New Line een ongekende sprong in het diepe om de ongelooflijke verhalen, personages en wereld van The Lord of the Rings op het witte doek te realiseren. Het resultaat was een baanbrekende filmreeks die door generaties aan fans zijn omarmd", melden DeLuca en Abdy.

"Maar ondanks alle omvang en details die liefdevol in de twee trilogieën zijn verpakt, blijft het enorme, complexe en duizelingwekkende universum dat J.R.R. Tolkien heeft bedacht grotendeels onontdekt op film."

De verklaring lijkt aan te geven dat de studio's dus een primaire focus zullen gaan leggen op de nog onverkende verhalen van Middle-Earth, zoals het aankomende The War of the Rohirrim. Maar hoe zit dit nou met de recente serie van Amazon Studios?

Onverkende en nieuwe verhalen
Waar de trilogieën van Peter Jackson de Derde Era van Middle-Earth verkennen, speelt het verhaal van de The Rings of Power zich af tijdens de Tweede Era. Verhalen die zich tijdens dit tijdperk afspeelden beschreef Tolkien in werken die pas na zijn overlijden werden gepubliceerd, zoals The Silmarillion en Unfinished Tales.

Amazon bezit daarbij alleen de televisie rechten van The Lord of the Ringsen The Hobbit, waarin door middel van Appendices naar de verhalen en personages uit dit tijdperk wordt verwezen. Nu bezit Warner Bros. en New Line Cinema de film rechten van beide werken.

Echter, het lijkt onwaarschijnlijk (maar niet onmogelijk) dat Warner Bros. hetzelfde tijdperk zal gaan verfilmen, maar juist nieuwe verhalen zal proberen te vertellen binnen hetzelfde tijdperk van de Jackson trilogieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spin-offs rondom Aragorn, Bilbo of Gandalf.

Peter Jackson?
Telkens wanneer dergelijke geruchten en plannen in het nieuws verschijnen, barst er een uitbundige discussie los onder fans. Hierbij wordt er dan vaak ook begrijpelijk gehoopt dat Peter Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens op enige wijze betrokken zullen zijn bij de plannen.

Echter, ook hiervoor mogen fans tevens opgelucht ademhalen. Het trio geeft namelijk een bemoedigende reactie op het nieuws en worden klaarblijkelijk op de hoogte gehouden door de studios.

"Warner Bros. en Embracer hebben ons bij elke stap op de hoogte gehouden. We kijken ernaar uit om verder met hen te spreken en hun visie voor de franchise te horen", aldus het trio.

Eerder gaf Peter Jackson al aan dat hij door Amazon was benaderd voor The Rings of Power, voornamelijk om de scripts te overzien. Hier ontving hij toentertijd geen verdere reacties meer van.

Nabije toekomst
In de tussentijd komt er nog genoeg content aan om van te genieten. Momenteel zijn namelijk de opnames voor het tweede seizoen van The Rings of Power al in volle gang.

Daarbij verschijnt de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim vanaf 11 april 2024 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair