Hearts in Atlantis

Hearts in Atlantis (2001)

What if one of life's great mysteries moved in upstairs?

Reviews (4)

Moviespecialist

Avatar

Ik vind persoonlijk het boek van Stephen King veel beter dan de film, maar desondanks is de film absoluut niet slecht.
Het verhaal gaat over de net elfjarige Bobby die niet echt een goede band heeft met zijn moeder heeft die erg druk is met haar werk en een oogje heeft op haar baas.
Wanneer Bobby net teleurgesteld omdat hij in plaats van een fiets een bibliotheek pas voor zijn verjaardag heeft gekregen naar school gaat komt hij de nieuwe huurder van de bovenverdieping van hun huis tegen.
De man heet Mr. Brautigan ( zijn moeder noemt hem Brattigan), maar heeft liever dat Bobby en zijn moeder hem Ted noemen.
Ted blijkt een heel geheimzinnige man te zijn die zich liever uren in de bovenverdieping van het huis opsluit dan om naar buiten te gaan.
Bobby waagt het toch een keer om naar Ted toe te gaan en ontdekt dat Ted juist een heel aardige man blijkt te zijn.
Ted verteld Bobby dat hij juist niet teleurgesteld met zijn cadeau moet zijn, maar juist heel blij want boeken veranderen je leven.
Bobby ontdekt dat hij dol is op lezen en verslind het ene naar het andere boek en krijgt steeds een betere band met Ted.
Als Ted en Bobby rustig zitten te praten vraagt Ted hem om een gunst, hij moet goed uitkijken of er in de buurt geheimzinnige lage mannen met gele jassen rondlopen.
Bobby denkt eerst dat het een soort grap is, maar ontdekt dat het zeker geen grap is.
Sinds Ted in Bobby's leven in verschenen veranderd zijn gehele rustige leven hij wordt verliefd, hij ontdekt dingen over zijn vader, hij krijgt een obsessie voor lezen, hij wantrouwt de autoriteiten en krijgt een betere band met een man die hij pas net kent dan met wie dan ooit.
Hearts in Atlantis is een goed bedachte film met goede rollen van onder andere een van mijn favoriete acteurs Anthoney Hopkins.

7.0/10

BillyBlack

Avatar

Nogal duidelijke reactie op het succes van Stand By Me. Kijk bijvoorbeeld naar de bijna gekopieërde shots van kinderen, rond de 10 jaar, die over de spoorrails lopen. De film zelf heeft jammer genoeg lang niet zoveel indrukwekkende elementen die Stand By Me tot een superfilm maken. Het hele plot van het boek is verstrengeld in de Donkere Toren-cyclus, dit is helemaal weggelaten in de film. Het resultaat is een film die heel graag mooi wil zijn en af en toe dramatischer doet dan hij daadwerkelijk is. Voor de echte "Towerjunkie" zijn hele vage hints nog te ontdekken, waarschijnlijk omdat het uitspraken zijn die niet wijzen op een diepere betekenis voor kijkers die de Toren-verhalen niet kennen. Anthony Hopkins schittert echter als telekenetische mentor voor de door zijn moeder oneerlijk behandelde Bobby.

marty

Avatar

Rozengeur en Wodka lime is what went wrong.Net 5 is zo dom geweest om B*tches van de Wit te programmeren naast Wodka Lime. Deze laatste serie (laat je vrouw niet kijken, daar raken ze alleen maar in de war van ) wordt veel beter bekeken. Daarom heeft Net 5 besloten een compilatie van het eerste seizoenen uit te zenden, zodat kijkers weer weten waar B*tches van de Wit over gaat.
Ik weet precies de manier om er weer een kijkcijferkanon van te maken. Maak gewoon eens een 18+ aflevering zou ik zeggen.

martijn29

Avatar

Nog geen ene reactie op deze prachtige film.

Het is misschien geen thriller zoals veel mensen van king gewend zijn maar dat was de shawshank redemption ook niet. Smiley face

Al met al een heel erg geslaagde film die op een paar punten niet synchroon aan het boek loopt maar door sommige verwijzingen in het boek naar de donkere torencyclus (of is het andersom, dat de donkeretorencyclus verwijst naar hearts in atlantis ?) is dat ook niet mogenlijk.

Ik ga hem zeker kijken vanavond. King op zijn anders. :E

[rating 3.5]

[Edit Rooster: rating gefixed]